Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Wie­sent­hal- keskus kir­jel­möi pre­si­den­til­le Mag­neet­ti­me­dias­ta

Kansainvälinen juutalaisten asiaa ajava Simon Wiesenthal -keskus paheksuu Magneettimedia-lehdessä julkaistuja juutalaisvastaisia kirjoituksia.

Kansainvälinen juutalaisten asiaa ajava Simon Wiesenthal -keskus on lähettänyt kirjeen tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Magneettimedia-lehdessä julkaistujen kirjoitusten johdosta.

Tasavallan presidentin kanslia vahvisti Kalevalle vastaanottaneensa kirjeen maanantaina. Sen enempää kansliasta ei asiaa tiistaina kommentoitu.

Wiesenthal-keskus paheksuu Magneettimedia-julkaisua ”antisemitistiseksi”.

”Kun satoihin tuhansiin kotitalouksiin lähetetään tunnetun talousmiehen ilmaisjulkaisua, jossa eräät uusnatsit esittävät näkemyksiään, niin se on vakava asia”, Simon Wiesenthal -keskuksen kansainvälisten suhteiden johtaja Shimon Samuels kommentoi Kalevalle.

"Vahingoittaa koko suomalaisen teollisuuden
nimeä maailmalla"

Samuelsin mielestä Magneettimedian kustantaja Juha Kärkkäinen väärinkäyttää taloudellista asemaansa vahingoittamalla koko suomalaisen teollisuuden nimeä maailmalla.

”Wiesenthal-keskuksella on jäseniä ja kannattajia myös Suomessa. He ovat hyvin huolestuneita kirjoituksista ja Suomen hyvän maineen lokaamisesta.”

Samuels luonnehtii artikkeleiden kirjoittajien tekstejä vihapuheeksi, joka ruokkii etnistä vihaa ja voi vaarantaa pienen juutalaisyhteisön aseman Suomessa.

Uusimmassa Magneettimedia-lehdessä julkaistiin yhdysvaltalaisen kansallisen rukousverkoston pastorin Ted Piken suomeksi käännetty kirjoitus otsikolla Suuri ”raiskaavien rabbien” salailu. Kirjoitus muun muassa väittää juutalaispappien syyllistyneen pedofiliaan ja syyttää valtamediaa sen salaamisesta.

Wiesenthal-keskus vetoaa
presidentti Niinistöön

Wiesenthal-keskus vetoaa presidentti Niinistöä käyttämään arvovaltaansa ja tuomitsemaan Magneettimediassa julkaistut rasistiset kirjoitukset, jotka rikkovat Euroopan unionin syrjintäsäännöksiä.

”Suomella on velvollisuutensa Euroopan rasismin ja syrjinnän vastaisessa työssä. Vaikeneminen tässä asiassa olisi pulmallista”, Samuels perustelee.

Wiesenthal-keskus ei harkitse vastatoimiin ryhtymistä Magneettimediaa vastaan. Samuels korostaa, että asiat on hoidettava paikallisin keinoin ja lain mukaan.

”Mekin olemme vahvasti sananvapauden puolella, mutta se ei tarkoita, että sitä voisi käyttää teroitetun vihapuheen avulla.”