Viron po­lii­si: Tallink Siljan aluk­sel­ta löytyi kuol­lee­na kaksi nuorta suo­ma­lais­ta ai­kuis­ta, ei merk­ke­jä vä­ki­val­las­ta

Tallink Siljan Europa-laivalta löytyi aamulla kaksi kuollutta nuorta aikuista, kerrotaan Viron poliisista STT:lle. Poliisin tiedottajan mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.

Kuolleet löytyivät Tallink Silja Europa -alukselta Tallinnassa.
Kuolleet löytyivät Tallink Silja Europa -alukselta Tallinnassa.
Kuva: Marko Stampehl/Tallink kuvapankki

Eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta.

Tallink Siljan Europa-laivalta löytyi aamulla kaksi kuollutta nuorta aikuista, kerrotaan Viron poliisista STT:lle. Poliisin tiedottajan Barbara Lichtfeldtin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa. Alus oli aamulla Tallinnan satamassa.

Ensimmäinen ruumis, 25-vuotias nainen, löydettiin aamulla kello kolmen aikaan. Toinen ruumis, 21-vuotias mies, löydettiin viiden aikaan. He löytyivät eri hyteistä. Molemmat ovat Viron poliisin mukaan Suomesta. Heidät on lähetetty ruumiinavaukseen. Lichtfeldt kertoo, että tulosten saamisessa kestää viikkoja.

Lichtfeldt ei vastannut kysymykseen siitä, epäilläänkö tapauksiin liittyvän rikosta. Hän sanoi, että tapauksissa ei ollut merkkejä väkivallasta.

Helsingin poliisista kerrotaan STT:lle, ettei Tallinnan poliisista ole toistaiseksi otettu yhteyttä. Suomessa tutkinta kuuluu Helsingin poliisille.

Tallink Silja: Eivät matkustaneet samassa seurueessa

Myös Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa tiedon kahden ruumiin löytymisestä STT:lle.

– Olen saanut saman tiedon, Nöjd sanoo.

Nöjdin mukaan hänen tiedossaan ei ole, että tapaukset liittyisivät toisiinsa tai että nainen ja mies olisivat matkustaneet samassa seurueessa.

– Meidän tiedon mukaan on sattumaa, että on kaksi tällaista tapausta. Poliisi osaa kertoa tästä tarkemmin, en tiedä, millaisia tutkimuksia he tekevät.

Nöjdin mukaan poliisi ei ainakaan aamuyöllä laivalla tuonut ilmi, että kuolemiin liittyisi rikosepäilyjä.

Risteilyalus pääsi lähtemään kohti Helsinkiä suunnitellusti tänään kello 12.30.