Viiteen päivään kolme kovaa vie­ras­pe­liä – Kärpät hakee vii­det­tä­tois­ta pe­rät­täis­tä run­ko­sar­ja­voit­toa Il­vek­ses­tä kolmen tuoreen miehen voimin

Kärppien liigaurakka jatkuu muutaman kotipelin jälkeen viisi päivää kolmella kovalla vieraspelillä.

Mika Pyörälä jatkaa ykkösketjussa.
Mika Pyörälä jatkaa ykkösketjussa.
Kuva: Leinonen Jukka

Kärppien liigaurakka jatkuu muutaman kotipelin jälkeen viisi päivää kolmella kovalla vieraspelillä. Perjantaina pikkupedot kohtaavat Ilveksen Tampereella ja lauantaina JYPin Jyväskylässä. Tiistaiksi Kärpät matkaa taas Tampereelle – tällä kertaa Tapparan vieraaksi. 

– Parasta lyödään pöytään ja huippusuoritusta tietysti haetaan. Vahvasti oman pelin kautta lähestymme Ilves-peliä, kärppäluotsi Mikko Manner jutteli. 

Kärpillä on perjantaina muutoksia kokoonpanossa. Ketjukoostumukset pysyvät pitkälti Jukurit-pelin päätöserässä muokatuissa. Näin Mika Pyörälä jatkaa ykkösketjussa ja Radek Koblizek kakkosketjussa. 

Pesosen (Janne) ketju on ollut erinomainen peleissä, mutta (Juho) Lammikolle ja (Jesse) Puljujärvelle haemme tasapainottavaa tekijää, Manner taustoitti. 

Tuoreina miehinä mukaan hyppäävät hyökkääjät Jesse Koskenkorva ja Julius Hermonen sekä puolustaja Joona Huttula.

Kolmikolle tilaa tekevät hyökkääjät Tino Metsävainio ja Tuukka Tieksola sekä puolustaja Aleksi Mäkelä. Tuoreet hyökkääjät pelaavat nelosketjussa, Huttula nappaa Mäkelän paikan seitsemäntenä puolustajana. 

–Hermonen ja Koskenkorva olivat harjoituskaudella erinomaisia, ja haluamme antaa heillekin peliaikaa. Tieksola pelaa nyt A-nuorten mukana. 

Oululaisilla on reissussa mukana myös Tino Metsävainio sekä Aleksi Mäkelä, joten lauantain JYP-peliin kokoonpanomuutokset ovat mahdollisia. 

Kärppien maalia vartioi Ilves-ottelussa Patrik Rybar. Lauantaina Jyväskylässä torjuntavuorossa on luultavasti jälleen Justus Annunen

Kärpät vahvasti niskanpäällä petojen keskinäisissä otteluissa

Liigan kärkikahinoihin veikattua Ilvestä vastaan Kärpät lähtee kolmen ottelun voittoputkessa. Tupsukorvat ovat aloittaneet kauden yhtä monella tappiolla.

Putkista puheenollen Kärpät on ollut Ilvekselle runkosarjassa ylitsepääsemätön este viime vuosina. Tupsukorvat ovat voittaneet Kärpät runkosarjassa viimeksi 3. joulukuuta 2016, kun tamperelaiset hakivat niukan 2-3-vierasvoiton Raksilasta.

Edellisen kerran Ilves on voittanut Kärpät runkosarjaottelussa kotihallissaan Hakametsässä 5. tammikuuta 2015, kun Esa Pirneksen viimeistelemä Kärppien ainokainen riitti ainoastaan voittolaukauskilpailuun. 

Kärppien 14 ottelun voittoputki ja kymmenen ottelun vierasvoittoputki Ilveksestä hakee vertaistaan Liigassa. Lähimmäksi pääsee tällä hetkellä Tappara ja Jukurit, sillä tamperelaiset ovat voittaneet kymmenen viimeisintä kohtaamistaan mikkeliläisiä vastaan. 

–Ei tuollaisia kannata miettiä, Kärpät on jokaista joukkuetta vastaan aina ennakkosuosikki, Manner kuittasi. 

Kärppien kokoonpano perjantain Ilves-ottelussa:

Hyökkääjät

#17 Mika Pyörälä– #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi

#36 Jussi Jokinen– #20 Janne Pesonen – #29 Radek Koblizek

#41 Jari Sailio – #13 Michal Kristof – #18 Sami Anttila

#23 Julius Hermonen – #51 Jesse Koskenkorva – #21 Otto Karvinen 

Puolustajat

#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä

#5 Lasse Kukkonen – #7 Topi Niemelä

#4 Joona Huttula

Maalissa #42 Patrik Rybar, varalla #30 Justus Annunen