Tilaajille

Vii­na­ral­li saattaa pian vaatia mat­kus­ta­mis­ta aina Puolaan tai Saksaan saakka – Latvian hal­li­tus suun­nit­te­lee rajua ve­ron­ko­ro­tus­ta, Liettua seu­rai­si perässä

Väkevien verotukseen kaavaillaan isoa nostoa sekä Latviassa että Liettuassa. Suomalaisten ja virolaisten juomanhakumatkat Latvian puolelle rajaa saattaisivat vähentyä.

Väkevien verotukseen kaavaillaan isoa nostoa sekä Latviassa että Liettuassa. Suomalaisten ja virolaisten juomanhakumatkat Latvian puolelle rajaa saattaisivat vähentyä. Rajan suurmyymälässä kauppias kuitenkin epäilee, että puhe hirmukorotuksesta on vain hämäysliike Latvian ja Viron hintakilpailussa.

Karkauspäivä mullistaa suomalaisten viinarallin. Latvian hallituksen suunnitelmana on nostaa väkevän alkoholin valmisteveroa maaliskuun alussa jopa 30 prosenttia. Tämä merkitsee, että väkevien verotus nousee Latviassa jo Viroa korkeammalle.

Latvian alkoholialan etujärjestö LANA on laskenut, että 30 prosentin korotus saattaa nostaa väkevien litrahintaa noin kolmella eurolla.