Tilaajille

Viikon lo­puk­si: Ame­ri­kan jy­ri­se­vä oma­tun­to ei hellitä het­kek­si­kään – Sanders suomii armotta isolla rahalla vai­ku­tus­val­taa hank­ki­vaa mil­jar­döö­ri­luok­kaa

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Bernie Sanders on pohjoismaita ihaileva moralisti, jonka politiikka on pysynyt johdonmukaisena vuodesta toiseen.

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Vermontin senaattori Bernie Sanders on pohjoismaita ihaileva moralisti, jonka politiikka on pysynyt johdonmukaisena vuodesta toiseen. 

Kukaan ei pidä Bernie Sandersista, kukaan ei halua tehdä töitä hänen kanssaan, eikä hän saa mitään aikaiseksi, julisti demokraattien entinen presidenttiehdokas Hillary Clinton jokin aika sitten. Ollakseen Clintonin kuvailema henkilö, niin yllättävän monet pitävät Bernie Sandersista ja tavoittelevat samanlaista Amerikkaa kuin hän.

Sanders on poikkeuksellisen suosittu etenkin nuorten keskuudessa. Heille kelpaisi Sandersin "demokraattista sosialismia" edustava pohjoismainen hyvinvointivaltio. Myös demokraattisen puolueen keskuudessa entistä useampi on kallellaan Sandersin suuntaan.