Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Viih­de­ar­tis­ti Jari Sil­lan­pään mat­ka­pu­he­li­mes­ta löytyi video ja kuvia hyvin pienen lapsen rais­kaa­mi­ses­ta – Oikeus hylkäsi hy­väk­si­käyt­tö­syyt­teen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viihdeartisti Jari Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sakkoihin.

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta.
Viihdetaiteilija Jari Sillanpää Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viihdeartisti Jari Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sakkoihin. Sillanpään kännykästä löytyi rajua kuvamateriaalia hyvin pieneen lapseen kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viihdeartisti Jari Sillanpäätä, 54, koskevan hyväksikäyttösyytteen. Oikeus tuomitsi Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä 45 päiväsakkoon.

Sillanpään tuloilla maksettavaa kertyy 15 480 euroa.

Syyttäjä vaati Sillanpäälle ehdollista vankeusrangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjän mukaan teko tapahtui elokuussa 2017 ja levitysrikos kuukautta myöhemmin.

Sillanpään puhelimesta löytyi video, joka on kuvattu tietokoneen ruudulta. Videolla aikuinen mies raiskaa hyvin pientä lasta.

Lisäksi Sillanpään kännykällä on otettu samasta tilanteesta tietokoneen ruudulta kahdeksan valokuvaa.

Kyseiset kuvatallenteet oli takavarikkotilanteessa poistettu Sillanpään puhelimesta, mutta poliisi pystyi palauttamaan ne.

Sillanpää kiistää kuvanneensa videon ja ottaneensa valokuvia. Hän kiistää myös olleensa tietoinen siitä, että hänen puhelimessaan on ollut kyseistä materiaalia.

Esitutkinnan mukaan puhelin on kuitenkin ollut kuvien ottamishetkellä Sillanpään hallussa.

Seksuaalinen hyväksikäyttösyyte liittyy tapahtumaketjuun, jossa hieman alle 13-vuotias lapsi kuvasi Sillanpään ja toisen aikuisen henkilö välistä seksuaalista kanssakäymistä.

Lapsi kertoi oikeudessa, että toinen henkilö oli pyytänyt häntä huoneeseen ja ottamaan myös kuvia seksiaktista. Jostakin syystä lapsi oli ottanut pöydältä Sillanpään kännykän ja nappasi tällä seitsemän valokuvaa aktista.

Sillanpää kiisti oikeudessa huomanneensa lapsen läsnäoloa huoneessa.

Käräjäoikeuden mukaan valokuvat on otettu kahden minuutin sisällä, eikä niistä voi tehdä sitä johtopäätöstä, että Sillanpää olisi ollut tietoinen kuvien ottamisesta.

Oikeus uskoi paikalla ollutta lasta siinä, että molemmat huoneessa olleet miehet olivat tietoisia hänen läsnäolosta huoneessa. Oikeuden mukaan valokuvat huomioon ottaen jää kuitenkin varteenotettava mahdollisuus, ettei Sillanpää sittenkään ollut tietoinen tilanteesta.

Tästä syystä oikeus hylkäsi syytteen hyväksikäytön osalta.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli syytteitä 26. helmikuuta suljettujen ovien takana.