Vi­hi­luo­don luon­to­po­lun gril­lil­lä Kem­pe­lees­sä il­ki­val­taa, roskis täy­tet­tiin puilla ja sy­ty­tet­tiin tuleen – katso video

Kempeleessä Vihiluodon grillin roskis paloi kokonaan, osa seinistä vaurioitui myös.

Kuvassa Vihiluodon luontopolun kota.
Kuvassa Vihiluodon luontopolun kota.
Kuva: Maria Seppälä

Vihiluodon luontopolun grillillä tehtiin ilkivaltaa tiistai-iltana 16.7. Grillipaikan roskis oli ladottu täyteen polttopuita ja sytytetty tuleen. 

Roskis paloi kokonaan ja seinät kärsivät vahinkoa. Luontopolun käyttäjät huomasivat palon nopeasti ja aloittivat sammutuksen. Poliisi ja palokunta kävivät paikalla toteamassa vahingot.  

Asiasta on tehty rikosilmoitus. Vihiluodon kyläyhdistys julkaisi grilliltä videon, ja kiittää paikalle sattuneita palon sammuttaneita ihmisiä. 

Vihiluodon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Niskanen kertoo, että ilkivaltaa ei Vihiluodossa ole juuri aiemmin koettu. 

Niskanen harmittelee juuri samana päivänä laitetun uuden roskiksen kohtaloa.

– Grillin roskis paloi kokonaan, kaksi seinää kärsi vahinkoja, mutta eivät palaneet läpi asti. Tuomme uuden roskiksen ja yritämme puhdistaa seiniä noesta, Niskanen kertoo. 

Niskanen uskoo, että tekijät olivat vain ajattelemattomia, eivätkä ilkeitä. Kyläyhdistys aikoo Niskasen mukaan jatkaa polttopuiden tuomista grillipaikalle tapahtumasta huolimatta.