Vies­ti­ko­hun kes­kel­le jou­tu­nut va­sem­mis­to­lii­ton toi­min­nan­joh­ta­ja pyytää an­teek­si kohua – Yle: Toi­min­nan­joh­ta­jan pe­rus­ta­mal­ta Twit­ter-ti­lil­tä jaet­tiin vä­ki­val­taa ihan­noi­via vies­te­jä

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yleisradio.

Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yle. Kuvituskuva.
Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yle. Kuvituskuva.
Kuva: JUSTIN LANE

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yle. Nyt jo poistetun @huggywuggy2-tilin viestejä on levitetty kuvakaappauksina.

Viesteissä kutsutaan muun muassa perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista. Kiistanalaiset viestit on lähetetty vuosina 2016 ja 2017.

Dellinger kirjoittaa Twitterissä, että hän tuomitsee kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Hän sanoo, että tili on anonyymitili, jolla on useita käyttäjiä.

– Tili perustettiin ennen työsuhdettani vasemmistoon,eivätkä tilillä julkaistut väkivaltaviestit vastaa arvojani. Pyydän nöyrästi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltani ja vasemmistoliiton äänestäjiltä asian ympärille syntynyttä kohua.

 Dellinger on myöntänyt perustaneensa tilin vuonna 2010, jolloin hän ei ollut vielä vasemmistoliiton palveluksessa. Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoo Ylelle keskustelleensa asiasta Dellingerin kanssa. Dellinger oli Koikkalaisen mukaan kertonut luovuttaneensa tilin kahdelle muulle henkilölle, jotka olisivat kirjoittaneet viestit.

Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Puoluesihteeri sanoo Ylen mukaan, ettei pidä tarpeellisena jatkaa asian selvittelyä. Dellinger ei vastannut STT:n soittopyyntöön.