Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ve­nä­läi­siä saapui en­nä­tys­jouk­ko

Pohjoisen matkailupitäjissä liikkuu taas ennätysjoukko venäläisiä matkailijoita. Kuusamossa ja Sotkamossa venäläisturistien määrä jatkaa edelleen kasvuaan.

Vuosittain lisääntyvä venäläisten turistien joukko näkyy ja kuuluu kuusamolaisissa kaupoissa. Suuri osa matkailjoista tulee omilla autoilla jopa tuhansien kilometrien päästä.
Vuosittain lisääntyvä venäläisten turistien joukko näkyy ja kuuluu kuusamolaisissa kaupoissa. Suuri osa matkailjoista tulee omilla autoilla jopa tuhansien kilometrien päästä.
Kuva: Aimo Kajava

Pohjoisen matkailupitäjissä liikkuu taas ennätysjoukko venäläisiä matkailijoita. Kuusamossa ja Sotkamossa venäläisturistien määrä jatkaa edelleen kasvuaan. Idästä tulevat matkailijat levittäytyvät hiljalleen yhä laajemmalle. Esimerkiksi Kalajoella venäläisturisteja on myös enemmän kuin koskaan.

Venäläisistä turisteista suuri osa tulee omilla autoillaan ja entistä kauempaa.

Koillismaan osuuskaupan toimitusjohtaja Jukka Kihlman sanoo, että  liike-elämälle venäläisistä turisteista on tullut tärkeä asiakasryhmä. Siksi heidän palvelemistaan yritetään kohentaa muun muassa lisäämällä venäjän kieltä taitavaa henkilökuntaa.

Itärajan takaa tulleiden turistien iso joukko näkyy myös Rukan rinteillä. Rukakeskus Oy:n seurannan mukaan kansainvälisten laskettelijoiden määrä nousi vuodenvaihteessa 40:een prosenttiin. Ulkomaalaisista suurin osa on venäläisiä.