Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Venäjän me­teo­ri­rä­jäh­dyk­ses­sä jo yli 900 louk­kaan­tu­nut­ta - katso video

Venäjän meteoriräjähdyksessä loukkaantuneiden määrä on noussut jo yli 900:aan.

Venäjän meteoriräjähdyksessä loukkaantuneiden määrä on noussut jo yli 900:aan. Paikallisen viranomaisen mukaan loukkaantuneita on noin 950.

Aiemmin venäläinen RT-uutiskanava kertoi, että loukkaantuneista yli 100 on tarvinnut sairaalahoitoa. Kenenkään ei tiedetä kuolleen.

Asiantuntijoiden mukaan loukkaantuneiden määrä on poikkeuksellinen. Monet uhreista saivat vammoja räjähdyksen rikkomista ikkunalaseista.

Silminnäkijöiden mukaan nopeasti liikkuva kirkas kohde valaisi taivaan aamulla. Valo ja sitä seurannut savuvana näkyivät jopa 200 kilometrin päähän.

– Olin ajamassa töihin ja oli melko hämärää, mutta yhtäkkiä tuli valoisaa kuin päivällä. Sokaistuin kuin (vastaantulevan) auton valoista, kertoi Viktor Prokofjev Jekaterinburgista.

Pamaus tuntui laajalla alueella, erityisesti Tsheljabinskissa.

–  Seisoin bussipysäkillä. Sitten tuli kirkas väläys, näin savujuovan taivaalla ja tunsin paineaallon joka rikkoi ikkunoita, kertoi Andreiksi esittäytynyt kaupunkilainen.

Toistaiseksi ei tiedetä, liittyykö Venäjän meteorisade asteroidiin, joka ohittaa Maan illalla Suomen aikaa vajaan 28 000 kilometrin etäisyydeltä. 

Internetin Youtube-palvelussa levisi videoita, joissa loistava kirkas kohde lentää taivaan poikki jättäen jälkeensä kirkkaan savuvanan.