Venäjä Poh­jois-Ame­rik­kaa parempi huip­pu­ta­sok­kaas­sa pelissä

Venäjä ja Pohjois-Amerikan nuori yhdistelmäjoukkue tarjosivat jääkiekon World cupin viihdyttävimmän kiekkoillan tähän mennessä.

Video: Nelonen

Venäjä ja Pohjois-Amerikan nuori yhdistelmäjoukkue tarjosivat jääkiekon World cupin viihdyttävimmän kiekkoillan tähän mennessä. Vauhdikkaan ja komeita maaleja sisältäneen B-lohkon taiston voitti lopulta Venäjä maalein 4-3. Voittomaaliksi jäi Vladimir Tarasenkon toisen erän osuma.

- Meillä oli oikeastaan pakkovoiton paikka ja tämä toi meidät takaisin oikeille raiteille, sanoi Venäjän Vladislav Namestnikov viitaten joukkueensa avausottelun Ruotsi-tappioon.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Pohjois-Amerikan Ryan Nugent-Hopkins, jolle kirjattiin 1+1 tehopistettä.

Aiemmin Suomen kukistanut Pohjois-Amerikan nuorten yhdistelmäjoukkue pelaa parhaimmillaan hurjaa vauhtikiekkoa. Pohjois-Amerikka ahdistaa vastustajaa ahnaasti ja kääntää peliä todella nopeasti hyökkäyssuuntaan. Silti se ehtii myös niin sanotusti pelin alle puolustamaankin.

Venäjän rutinoituneet ja isokokoiset pelurit olivat ajoittain hätää kärsimässä aggressiivisesti ja sähäkästi luistelleiden pohjoisamerikkalaisten käsittelyssä, mutta pystyivät lopulta vääntämään voiton.

Pohjois-Amerikka pelasi tietyllä tavalla sykäyksittäin. Se menetti otteensa ja joutui jo 1-4-tappiolle, mutta kiri vielä 3-4:ään.

- Joukkue osoitti luonnetta, mutta kiri jäi valitettavasti hieman vajaaksi, totesi Morgan Rielly.

Yleensä luotettava maalivahti Matt Murray vaihdettiin kesken pelin John Gibsoniin. Murray on pelannut parempiakin pelejä, mutta toisaalta venäläisten maalit tulivat laadukkailla laukauksilla.

Pohjois-Amerikka pelaa seuraavaksi Ruotsia vastaan. Venäjä kohtaa seuraavassa pelissään Suomen.