Venäjä piti Suomen jälleen nol­lil­la Pie­ta­rin sta­dio­nil­la – Sle­pis­he­vin maalit Lei­jo­nien turma

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Leijonat on kuitenkin hyvällä tiellä kevättäkin ajatellen.

Suomalaisten kamppailu ei riittänyt Pietarin EHT-turnauksen Venäjä-pelissä sunnuntaina.
Suomalaisten kamppailu ei riittänyt Pietarin EHT-turnauksen Venäjä-pelissä sunnuntaina.
Kuva: ANATOLY MALTSEV

Suomi päätti jääkiekon miesten Venäjän EHT-turnauksen tavallista hulppeammissa puitteissa, vajaan 70  000 katsojan edessä Pietarin jalkapallostadionilla. Moskovassa kotiyleisönsä edessä Ruotsia ja Tshekkiä vastaan varsin valjusti esiintynyt Venäjä palkitsi pietarilaiset 2–0-voitolla tasaisen väännön jälkeen, Anton Slepishevin viimeisteltyä venäläismaalit ja maalivahti Ilja Sorokinin pidettyä Suomen nollilla.

Viime vuoden MM-jalkapallosta tutulla ja tulevana kesänä Suomen jalkapallomiehiä EM-peleissä isännöivällä Krestovski-stadionilla pelattiin EHT-kiekkoa myös vuosi sitten, ja tuolloin Venäjä musersi Leijonat 5–0.

Toisessa stadionspektaakkelissa ei vastaavaa eroa ollut, ja vaikka suomalainen maalinteko stadionilla jäikin yhä odottamaan kenties futismiesten onnistumisia, ei leijonavalmentaja Jukka Jalonen ollut kovinkaan tyytymätön.

–  Tappio ja maalitta jääminen totta kai kaihertaa, mutta olen peliin kuitenkin tyytyväinen. Tämä oli meille kolmas pelipaikka tässä turnauksessa, paljon ollut matkustamista, mutta kenttäpelissä olimme Venäjää parempia. Siinä ei moittimista, enempää ei voinut pyytää, Jalonen mietti puhelimitse Pietarista.

Suomi otteli turnauksessa ennen Pietarin stadionhumua Tshekki-jatkoaikatappion Plzenissä ja varman 5–1-voiton Ruotsista Moskovassa. Kaikkinensa jalopeurojen matka kohti kevään MM-koitoksia on tiellään.

–  Tshekkiä vastaan ensimmäinen erä oli heikko, mutta sen jälkeen oli parempaa. Turnauksen viisi vastaan viisi -pelaamiseen, joukkueen ilmeeseen ja jaksamiseen, henkiseen lujuuteen ja taktiseen kypsyyteen voi olla tyytyväinen. Hyvällä tiellä ollaan, kevättäkin ajatellen, yhdeksällä maajoukkue-ensikertalaisella Venäjän turnauksen läpi vienyt päävalmentaja Jalonen tiivisti.

Jos sitten Pukki onnistuisi...

Pelaajistolle stadionottelu oli "upea, kerta elämässä -kokemus", kuten lähimpänä maalintekoa ylärimakolautuksellaan ollut HIFK-hyökkääjä Otto Paajanen kuvaili.

–  Yllättävän normaalilta se kuitenkin jäällä tuntui, kun peli oli päässyt vauhtiin. Itsellä oli parikin huippupaikkaa, tolppa sisään tolppa ulos, mutta kyllä me kokonaisuudessaan voidaan olla ylpeitä tästä pelistä, Paajanen totesi.

–  Toivotaan, että Teemu Pukki sitten maalaa täällä ensi kesänä, Paajanen myhäili vielä.