JUURI NYT: Ko­ro­na­vil­kus­ta jul­kais­tiin päi­vi­tet­ty versio – THL: mo­lem­mat ro­ko­tuk­set saa­neil­ta ei enää edel­ly­te­tä ka­ran­tee­nia al­tis­tu­mis­ta­pauk­sis­sa

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

Mainos

Vauh­ti­puis­ton kau­pun­ki­ju­na yh­dis­tää hu­vi­puis­ton osaksi kes­kus­taa

-

Vauhtipuisto on lasten oma huvipuisto Hietasaaressa, jossa viihtyvät myös vanhemmat. Vauhtipuiston uusin laitehankinta kaupunkijuna tuo huvipuiston lähemmäksi keskustaa, ja Vauhtipuisto näkyy myös keskustan katukuvassa punavalkoisen, 54 -paikkaisen kaupunkijunan muodossa.

”Olemme investoineet Vauhtipuiston laitekantaan useana vuonna ja kaupunkijuna tuntui hyvältä ajatukselta. Haluamme viedä palan Vauhtipuistoa myös keskustaan ja samalla Vauhtipuiston juna palvelee myös alueella liikkuvia matkailijoita sekä kaupunkilaisia”, kertoo Vauhtipuiston tirehtööri Kalle Komulainen.

Uusi kaupunkijuna on aloittanut liikennöinnin 22.6. alkaen ja päivittäisiä vuoroja välillä keskusta-Vauhtipuisto-Nallikari on kuusi aina 9.8. saakka. Lähtöpaikka keskustassa on kaupungintalon edessä, Nallikarissa rannan pohjoispäädyssä. Junalla voi myös liikkua keskusta–Nallikari väliä.

Vauhtijuna 2 Vauhtijuna
Vauhtijuna 2
Vauhtijuna 2

”Kaupunkijunalla ajelemme ajoteitä pitkin Tuiran siltojen kautta. Junaan voi ostaa kertalipun tai ostamalla Vauhtipuiston rannekkeen tai kausikortin. Kaupunkijuna toimii myös tilausajossa Saaga Travelin kautta”, Komulainen kertoo.

Vauhtipuisto starttasi kesään 1.6.2020 ja aukioloaikaa on pidennetty 30.8.2020 saakka. Vauhtipuistossa on tehty mittavia kunnostustöitä kevään aikana ja kesäkausi on käynnistynyt mukavasti.

Kävijöiden turvaväleihin liittyviin asioihin sekä siivoukseen ja hygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota lisäämällä alueelle desinfiointipisteitä ja pintoja pyyhitään tehostetusti. Myös vierailijat ovat ottaneet huomioon annetut ohjeistukset hienosti.

-

Tekemistä löytyy koko perheelle

Vauhtipuiston laitekanta on kasvanut kahdella uudella laitteella kaupunkijunan lisäksi. Uudet laitteet hankittiin legendaarisesta Onni Suurosen tivolista.

Sahara on lapsille suunnattu karuselli, joka pomputtaa ja pyörittää pieniä huimapäitä. Toinen laite on autorata, jossa pienimmät kuskit pääsevät ajelemaan. Vauhtipuiston laitteista löytyy myös perheluokan huvipuistolaitteita, kuten pieni vuoristorata, jonne pääsevät mukaan myös aikuiset.

”Vauhtipuisto on pieni oululainen huvipuisto, joka on toiminut perheyrityksenä lähes 40 vuotta. Isäni aloittama Vauhtipuisto on ottanut vuosien varrella askeleita kohti perheluokan huvipuistoa ja olemme kehittäneet puistoa enemmän koko perheen ajanviettopaikaksi. On hienoa nähdä, että alueella vierailee tuttuja kasvoja vuodesta toiseen ja jo kolmannessa polvessa. Isovanhemmat, jotka vierailivat lastensa kanssa aikoinaan, tuovat nyt aikuisia lapsiaan ja lapsenlapsiaan Vauhtipuistoon”, iloitsee Kalle Komulainen.

Vauhtipuiston alue on viehättävä kokonaisuus, jossa voi viettää useamman tunnin koko perheen voimin. Alueella on paljon tekemistä myös huvipuistolaitteiden lisäksi. Kakaravaaran leikkimökkikylästä löytyy kauppaa, verstasta, postia ja koulua lasten leikkeihin, minigolfia voi pelata myös aikuiset ja kahvila Karusellissa voi pistäytyä nauttimassa vaikka munkkikahvit tai jäätelöt.

Alueelle on vapaa pääsy, laitteisiin pääsee joko rannekkeella tai kertalipulla.

www.vauhtipuisto.fi