Va­sem­mis­to­lii­ton Risto Kal­lio­rin­ne nousee edus­kun­taan va­ra­edus­ta­jan pai­kal­ta noin kah­dek­si kuu­kau­dek­si

Kalliorinne nousee tällä viikolla kansanedustajaksi, koska vaaleissa valittu Merja Kyllönen on ilmoittanut esteestä vedoten europarlamentaarikon tehtäviin.

Risto Kalliorinne nousee eduskuntaan muutamaksi kuukaudeksi.
Risto Kalliorinne nousee eduskuntaan muutamaksi kuukaudeksi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Risto Kalliorinne (vas.) nousee noin kahden kuukauden ajaksi eduskuntaan varaedustajan paikalta. Kalliorinne nousee tällä viikolla kansanedustajaksi, koska vaaleissa valittu Merja Kyllönen on ilmoittanut esteestä vedoten europarlamentaarikon tehtäviin. 

– Otan kansanedustajan tehtävän vastaan ja sitoudun hoitamaan varaedustajana tehtävää kevään istuntokauden loppuun saakka. Haluan näiden noin kahden kuukauden aikana vaikuttaa vaalikauden tärkeimpään päätökseen eli hallitusohjelman hyväksymiseen. Hallitusohjelmalla on vaikutusta palvelualojen tulevaisuuteen ja Pohjois-Suomen elinvoimaisuuteen, Kalliorinne toteaa. 

PAMin järjestöjohtajana toimiva Kalliorinne hakee tehtävästään palkatonta vapaata siksi aikaa, kun hän toimii kansanedustajana. Samalla hän jatkaa PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisena varajäsenenä luottamustoimisesti. 

– Vastasin myönteisesti, kun PAMin hallinnon jäsenet pyysivät minua jatkamaan hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisena varajäsenenä. Jos PAMin liittokokous haluaa minun jatkavan tässä tehtävässä, niin lyhytaikainen kansanedustajan pesti ei sitä estä, Kalliorinne kertoo.