Va­rus­mies­liit­to on puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaik­ko­sen kanssa samaa mieltä: Kut­sun­nat pitäisi koh­dis­taa koko ikä­luok­kaan

Varusmiesliitto suhtautuu myönteisesti puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) esitykseen siitä, että kutsunnat kattaisivat jatkossa myös naiset.

Kutsuntoihin osallistuu nykyään kyseisen ikäluokan nuoret miehet. Arkistokuva.
Kutsuntoihin osallistuu nykyään kyseisen ikäluokan nuoret miehet. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Varusmiesliitto suhtautuu myönteisesti puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) esitykseen siitä, että kutsunnat kattaisivat jatkossa koko ikäluokan ja niihin osallistuisivat myös naiset. Kaikkonen nosti asian esille MTV Uutisten haastattelussa lauantaina.

Ministerin mukaan uudenlaiset kutsunnat voisivat kasvattaa maanpuolustustahtoa sekä naisten määrää asepalveluksessa. Varusmiesliitto kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että se on ministerin kanssa samoilla linjoilla.

– Paras keino kehittää naisten asemaa armeijassa on saada lisää naisia asepalvelukseen ja ensimmäinen askel siihen olisi kaikkia velvoittavat kutsunnat, sanoo Varusmiesliiton hallituksen jäsen Iina Palonen.

Varusmiesliitto ei kuitenkaan innostu Kaikkosen esittämästä naisille suunnatusta, armeijaa kevyemmästä 2–3 kuukauden kansalaispalveluksesta.

– Nykyinen järjestelmä on hyvä, vaikka siinä kehitettävää onkin. Koko ikäluokkaa koskevat kutsunnat ja maanpuolustusrekisteri ovat oikea askel tähän suuntaan, sanoo liiton puheenjohtaja Topi Korpinen.

Antti Kaikkonen sanoi MTV Uutisten haastattelussa, että lähiaikoina nimitetään eduskuntapuolueiden yhteinen parlamentaarinen komitea miettimään asevelvollisuusjärjestelmää.