Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Var­kau­des­ta 500 euron li­sä­las­ku Kärk­käi­sel­lä

Kärkkäisen tavaratalojen ulko-ovissa on muutaman viikon ajan ollut varoitus kalliiksi käyvästä myymälävarkaudesta.

Kärkkäisen tavaratalojen ulko-ovissa on muutaman viikon ajan ollut varoitus kalliiksi käyvästä myymälävarkaudesta. Kiinnijääneiltä varkailta Kärkkäinen perii 500 euroa vartioimispalveluista.

”Jos meillä jää kiinni varastamisesta, lisäämme varkauskulujen päälle vielä 500:n euron palkkion vartioimispalveluista”, selvittää kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski.

Korkiakoski perustelee laskutusta kalliilla vartioimispalvelulla.

”Se, että meillä on jokaisessa liikkeessä 3–4 vartijaa, tulee kalliimmaksi kuin menetetty tavara. Yhden varkaan kiinniotto maksaa toistatuhatta euroa.”

Vartiointikustannukset ovat esimerkiksi Oulun sekä Iin myymälässä noin 60 000 euroa vuodessa. Kärkkäinen ei käytä vartiointiliikkeitä, vaan se palkkaa omat vartijat.

”Esimerkiksi Iin myymälässä meillä oli viime vuonna noin 70 myymälävarkaan kiinniottoa ja Oulussa noin 50.”

Lain tulkintaa varkaiden laskuttamisesta Korkiakoski ei vielä ole selvittänyt, mutta yrityksessä odotetaan oikeuden ennakkopäätöstä. Poliisi on sen sijaan näyttänyt vihreää valoa.

”Kysyin suoraan Oulun poliisilta suhtautumista. Poliisin mukaan mitään estettä varkaiden laskuttamisessa ei ole. Käsittääkseni meidän malli ei ole lainvastainen.”

Korkiakoski ei tiedä, että Suomessa olisi missään muissa myymälöissä tai tavarataloissa Kärkkäisen malli voimassa.

”Varkaat pitävät meitä pilkkanaan”, Korkiakoski sanoo.