Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Va­paa­vuo­ri: Te­ke­sil­tä 50 mil­joo­naa euroa Ouluun, ta­voit­tee­na tu­han­sia työ­paik­ko­ja

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että Tekesiltä on tulossa tuntuva tukipotti Oulun seudulle.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että Tekesiltä on tulossa tuntuva tukipotti Ouluun.

Oulun seudulle kohdistetun Hilla-ohjelman suuruus on 50 miljoonaa euroa. Se suunnataan erityisesti digitaalisuuden kehittämiseen, joka on Vapaavuoren mukaan yksi Suomen elinkeinopolitiikan kasvun kärjistä.

"Digitaalisuuden alalla Suomella on isoja kasvun mahdollisuuksia, ja Oulun seudulla on tässä poikkeuksellista osaamista", Vapaavuori sanoo.

Hilla-ohjelman tavoitteena on luoda 5 000 uutta ict-alan työpaikkaa Oulun seudulle vuoteen 2020 mennessä.

Vapaavuori pitää Oulun ict-osaamista alueen erityisenä vahvuutena.

"Koetusta rakennemurroksesta huolimatta on todennäköistä, että myös seudun tuleva menestys rakentuu olemassa olevien vahvuuksien ja huippuosaajien varaan."

Elinkeinoministeri vierailee torstaina Oulussa.

Kolme valtakunnallista ohjelmaa

Tekes kertoi torstaina, että se käynnistää syksyn aikana kolme uutta ohjelmaa. Niillä tuetaan teollisen internetin, 5G-teknologioiden sekä terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisten sovellusten kehittämistä.

Jokaisen ohjelman suuruus on 100 miljoonaa euroa, joista Tekesin osuus on puolet. Tekes rahoittaa osan yritysten kehityshankkeista ja jakaa sillä tavalla riskiä uusien innovaatioiden kehittämisessä.

Oulun seudun Hilla-ohjelma on näiden ohjelmien ulkopuolella.

Tekesin ohjelmien tavoitteena on myös tukea yritysten verkostoitumista kotimaassa ja kansainvälisesti. Tukea voidaan käyttää esimerkiksi yritysten ja pääomasijoittajien tapaamisten järjestämiseen.

Tekesin rahoitushaku on auki 16. lokakuuta saakka.

Tekes on myös käynnistämässä kampanjaa, jolla tuetaan digitaalisen liiketoiminnan osaajien palkkaamista pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Tekes voi maksaa puolet työntekijän palkasta 6-12 kuukauden ajan. Tavoitteena on, että yritys työllistäisi digiosaajat pysyvästi.