Sisäilma: Töissä sai­ras­tu­nut ou­lu­lais­po­lii­si voitti yk­si­näi­sen tais­te­lun­sa

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Luitko jo tämän: Saija Tarkin upea jää­kiek­ko­ura oli tahdon, ai­ka­tau­lu­tuk­sen ja luo­vuu­den mes­ta­ri­teos

Va­paa­vuo­ri: Muu­tok­sia bis­nes­en­ke­lien ve­ro­vä­hen­nyk­seen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) haluaa muutoksia valtiovarainministeriössä valmisteltuun esitykseen niin kutsutusta bisnesenkelien verovähennyksestä.Va

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) haluaa muutoksia valtiovarainministeriössä valmisteltuun esitykseen niin kutsutusta bisnesenkelien verovähennyksestä.

Vapaavuoren mukaan huonoa ja toimimatonta esitystä ei kannata eduskunnalle antaa. Esitys on saanut voimakasta kritiikkiä perjantaina päättyneellä lausuntokierroksella.

Hallitus sopi viime maaliskuussa määräaikaisesta verovähennyksestä, jonka yksityinen sijoittaja saa sijoittaessaan listaamattomaan kasvuyritykseen.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoi perjantaina Kauppalehdessä, että hän on valmis tekemään esitykseen muutoksia, jos siihen osoitetaan selkeitä perusteluita.

Esimerkiksi Suomen pääomasijoitusyhdistys on lausunnossaan arvostellut sitä, että vähennykseen oikeuttavan sijoituksen olisi vastattava vähintään 20 prosenttia yhtiön osakepääomasta.

Ongelmaksi koetaan myös yhtiöltä vaadittava liiketoimintasuunnitelma ja se, että vähennys luettaisiin verotuksessa sijoittajan tuloksi, kun osakkeista luovutaan tai jopa silloin kun yhtiö lopettaa toimintansa.