ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Va­paa­vuo­ri: Hyvä saada Tal­vi­vaa­ras­ta ul­ko­puo­li­nen näkemys

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) pitää Talvivaaran emoyhtiön yrityssaneerauksen aloittamista odotusten mukaisena päätöksenä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) pitää Talvivaaran emoyhtiön yrityssaneerauksen aloittamista odotusten mukaisena päätöksenä.

Vapaavuori sanoi uskovansa, että asetelma selkiintyy, kun siitä saadaan väliaikaiseksi selvittäjäksi määrätyn asianajaja Pekka Jaatisen näkemys. Ministeri huomautti, että kaivostoimintaa harjoittavan Talvivaara Sotkamon osalta tilanne on edelleen auki.

Talvivaaran varatoimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde sanoo, että kaivoksen emoyhtiö ja tytäryhtiö ovat hyvin läheisessä yhteydessä toisiinsa. Hän ei silti suostu spekuloimaan sillä, voidaanko emoyhtiö saneerata, jos tytäryhtiön saneeraustie nousee pystyyn.

Analyytikko Ari Rajala sanoi tänään Kauppalehdessä, ettei emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pysty toimimaan, ellei myös kaivosta hyväksytä saneeraukseen. Espoon käräjäoikeus päätti tänään, että emoyhtiön yrityssaneeraus voi alkaa. Kaivostoimintaa harjoittava tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo sen sijaan joutuu toimittamaan oikeuteen lisäselvityksiä. Sen tilanne vaikeutui, kun suuri velkoja perui puoltonsa saneeraukselle.

Tytäryhtiön nopea yrityssaneeraus olisi edellyttänyt puoltoa vähintään kahdelta velkojalta, joilla on ainakin viidennes saatavista. Talvivaarassa tytäryhtiö on emolle velkaa liki miljardin, eikä emoyhtiön puollolla ole merkitystä.

Varatoimitusjohtajasta emoyhtiön saneerauspäätös oli tässä tilanteessa hyvä.

- Toki ollaan vielä tyytyväisempiä, jos keksitään joku keino, millä puolto-ongelma saadaan tytäryhtiöstäkin siivottua oikeaan asentoon ja päästään nopeutettuun menettelyyn. Tälläkin tullaan toimeen.