Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Va­paa­eh­toi­set neu­lo­vat vil­la­suk­kia ou­lu­lai­sil­le ve­te­raa­neil­le Suomen 100-vuo­tis­juh­lien kun­niak­si

Joukko Oulun alueen käsityöihmisiä on perustanut kampanjan, jossa neulotaan vapaaehtoisvoimin Oulun alueen veteraaneille villasukat.

Vapaaehtoiset käsityöihmiset ovat perustaneet kampanjan, jonka avulla halutaan lahjoittaa Oulun alueen veteraaneille villasukat.
Vapaaehtoiset käsityöihmiset ovat perustaneet kampanjan, jonka avulla halutaan lahjoittaa Oulun alueen veteraaneille villasukat.
Kuva: Laura Rautio

Joukko Oulun alueen käsityöihmisiä on perustanut kampanjan, jossa neulotaan vapaaehtoisvoimin Oulun alueen veteraaneille villasukat. Sukkapuikot kilisevät tämän vuoden ajan, sillä sukat  on tarkoitus luovuttaa Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 2017.

"Tämä on tapamme kiittää veteraaneja tärkeästä työstä maamme hyväksi", kertoo ryhmän Facebook-sivu.

Kampanjan alullepanija Laura Rautio kertoo, että Facebook-ryhmässä on vajaat 300 jäsentä. Lisää vapaaehtoisia neulojia ja lankalahjoittajia etsitään yhä.

– Oulussa on noin 700 veteraania. Mutta jos sukkia tulee enemmän, toimintaa lajennetaan naapurikuntiin, Rautio kertoo.

Hänen mukaansa sukkalahjoittajan ei tarvitse olla käsityömestari.

– Jokainen tekee niillä taidoilla, joilla pystyy. Suunnitelmissa on kutomopiiri-iltoja, joissa myös neuvotaan neulojia tarvittaessa, Rautio kommentoi.

Sukkien toivotaan olevan perussukkamallia, jonka varsi on joustava ja käytännöllinen. Sellainen sukka on helppo pujottaa jalkaan. Sekä miesten että naisten kokoja otetaan vastaan.

Raution mukaan keräyspisteitä villasukille on suunniteltu järjestettäväksi myöhemmin tänä vuonna ympäri kaupunkia.