Valt­te­ri Bottas paineli Bakun ka­tu­ra­dal­la paa­lul­ta F1-voit­toon ja MM-sar­jan kärkeen – "Kiva ottaa tämä voitto"

Valtteri Bottas on voittanut Azerbaidzhanin F1-kilpailun ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Kaksoivoitto oli Mercedekselle kauden neljäs.

Mercedeksen Valtteri Bottas on ottanut kauden toisen ja uransa viidennen voiton F1-luokan MM-sarjassa. Bottas paineli paalulta voittoon Azerbaidzhanin gp:ssä Bakun katuradalla. 

Samalla hän nousi takaisin MM-sarjan kärkeen ohi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin, joka ajoi Bakussa toiseksi.

–  Raskas kilpailu, vaikka kärjessä ei ollut paljon tapahtumia. Lewis antoi painetta. Kiva nähdä ruutulippu ja ottaa tämä voitto, Bottas tunnelmoi tv-haastattelussa.

Mercedes on ottanut kaksoisvoiton kauden kaikissa neljässä kilpailussa.

–  Teemme tallina töitä uskomattomalla tasolla, Bottas totesi.

Bottas joutui alussa ahtaalle, kun toisesta ruudusta lähtenyt Hamilton puristi rinnalle. Kaksikko kurvaili rinta rinnan muutaman mutkan, mutta Bottas piti paikkansa.

Bottas menetti kärkipaikan varikkopysähdyksen jälkeen Ferrarin Charles Leclercille, joka sinnitteli pitkään ilman varikkokäyntiä.

Bottas ja Hamilton ohittivat Leclercin, kun kilpailua oli jäljellä noin 20 kierrosta. Pian ohitusten jälkeen Leclerc kurvasi varikolle ja putosi voittotaistosta.

Toinen Ferrari-kuski Sebastian Vettel paahtoi tasaisesti kolmantena muutaman sekunnin päässä Hamiltonista. Vettel ajoi myös maaliin kolmantena.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen joutui lähtemään kilpailuun varikolta, koska hänen autossaan oli aika-ajossa sääntöjen vastainen etusiipi.

Räikkönen kävi varikolla varhaisessa vaiheessa ja nousi sen jälkeen hänniltä lopputuloksissa kymmenenneksi.

Kilpailun loppupuolella radalla otettiin toviksi käyttöön virtuaalinen turva-auto. Sen jälkeen Bottas repäisi sekunnin eroa lisää Hamiltoniin.

Viimeisillä kierroksilla Hamilton pääsi jälleen iskuetäisyydelle Bottaksesta, mutta ei päässyt ohi.

MM-sarja jatkuu Espanjan gp:llä Barcelonassa 10.–12. toukokuuta.

Daniel Ricciardo peruuttaa päin Daniil Kvyatia.
Video: MTV