Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Val­tio­neu­vos­ton vies­tin­tä­joh­ta­ja Markku Mantila eroaa teh­tä­väs­tään - "Rat­kai­su kyp­sy­nyt jo pi­dem­pään"

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila eroaa tehtävästään. Hän kertoi ratkaisustaan tiistaina.

Markku Mantila nimitettiin valtioneuvoston viestintäjohtajaksi viideksi vuodeksi. Tehtävää olisi ollut jäljellä noin kaksi ja puoli vuotta.
Markku Mantila nimitettiin valtioneuvoston viestintäjohtajaksi viideksi vuodeksi. Tehtävää olisi ollut jäljellä noin kaksi ja puoli vuotta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila eroaa tehtävästään 1. marraskuuta lukien. Hän kertoi ratkaisustaan tiistaina.

Mantila toimi ennen nykyistä tehtäväänsä Kalevan päätoimittajana vuosina 2009–2014. Tätä ennen Mantila oli päätoimittajana Pohjalaisessa.

Valtioneuvoston viestintäjohtajan tehtävään 52-vuotias Mantila nimitettiin viideksi vuodeksi. Tehtävää olisi ollut jäljellä noin kaksi ja puoli vuotta.

Mantilan mukaan eroon ei liity mitään myllerrystä tai draamaa, eikä hän ole saanut potkuja. Hän kertoo kypsytelleensä ratkaisua jo pidempään.

– En lähde mitenkään ahdistettuna, vaan mielen perukoilla ratkaisu on kehittynyt jo pitkään. Puhuin (pääministeri Juha) Sipilälle jo ennen vuodenvaihdetta asiasta.

– Määräaikainen virkamieshän on muutenkin sellainen, että vaikka hoitaisi hommansa kuinka surkeasti niin täältä ei saada ulos kantamallakaan, Mantila veistelee.

"Ei kitkaa Sipilän kanssa"

Mantilan mukaan hänen ja pääministeri Juha Sipilän välillä ei ole "minkäänlaista kitkaa". Mantila kehuu esimiestään mainettaan paremmaksi.

– En oikein enää tunnista Sipilää kaikista jutuista joita hänestä luen. Hän ei ole öykkärimäinen, vaan rento ja nopeaälyinen työtoveri.

Mantila jää pois viestintäjohtajan tehtävästä elokuun lopulla pitämään kertyneitä lomia.

– Hoidan myös erilaisia sitoumuksia loppuun ensin.

Mantilan mukaan suunnitelmat seuraavista töistä ovat jo olemassa, mutta hän ei paljasta niitä vielä.

Hän väistää kysymykseen siitä, liittyvätkö tulevat työt hänen aiempiin aloihinsa eli  journalismiin tai diplomatiaan.

Ennen päätoimittajan tehtäviään Mantila työskenteli ulkoministeriössä. Hän toimi muun muassa Soulin ja Madridin lähetystöissä lähetystösihteerinä.

 – Pysyn jollakin alalla, se on se vastaus. Kerron kun kesälomat ovat ohitse.