Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Val­ta­kun­nan­syyt­tä­jä haluaa ri­kol­lis­ten jen­gi­tun­nuk­set pois

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kieltäisi kaikki järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuulumista osoittavat ulkoiset tunnukset.

Arkistokuva. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mielestä Suomessa täytyy käydä nyt keskustelu toimista järjestäytyneeseen rikollisuuteen puuttumiseksi. ”Se on tullut meille jäädäkseen. Oulussakin on moottoripyörä- kerhoja, jotka on perustettu ihan muuta kuin moottoripyöräilyä varten”.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kieltäisi kaikki järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuulumista osoittavat ulkoiset tunnukset.

Jengiliivien käytön kieltämisen lisäksi Nissinen haluaisi, että esimerkiksi järjestäytyneen rikollisryhmittymän kerhotilojen kyltit ja muut vastaavankaltaiset jengimainokset poistettaisiin katukuvasta.

”Haluaisin saada kaikki jengitunnukset pois silmistäni”, maanantaina ja tiistaina Oulussa syyttäjälaitoksen vierailulla ollut Nissinen sanoo.

Hän on huolissaan järjestäytyneestä rikollisuudesta ilmiönä, ja ajatus ulkoisten tunnusten käytön kieltämisestä on herännyt hänen matkatessaan päivittäin järjestäytyneen rikollisryhmittymän kerhotilan ohi.

”Se on havahduttanut pohtimaan, tarvitseeko tämänkaltainen toiminta näin julkisia kerhotiloja. En näe syytä siihen, miksi kerhon kyltti pitäisi olla näkyvillä. Siihen kuuluvat tietävät kyllä tasan tarkkaan, missä tilat ovat.”