Val­ta­kun­nal­li­nen yrit­tä­jä­pal­kin­to toi Ru­ka­kes­kuk­sen Ville Ahon puo­li­soi­neen Linnaan – Koil­lis­maa kutsuu taas heti seu­raa­va­na päivänä

Pääkaupunkiseudulla asuva Aho viettää pohjoisessa noin sata päivää vuodessa.

Rukan ja Pyhätunturin toiminnasta vastaavan Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho osasi jo odottaa kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Taustalla on Rukakeskuksen lokakuun puolenvälin tietämillä saama valtakunnallinen yrittäjäpalkinto.

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Parina viime vuonna on ollut hieno perinne, että on kutsuttu nämä palkinnon saajat Linnaan. Osasin odottaa, että kuuluuko kutsua, Aho kertoo. 

Aho kertoo, ettei epäröinyt hetkeäkään sitä, osallistuisiko Linnan juhliin. 

– Arvostan kutsua kovasti. Se on suomalaisessa yhteiskunnassa eräänlainen merkkipaalu, kun saa kutsun, joten mielelläni osallistun. 

Linnan hälyisä, mutta hyväntuulinen tunnelma sai kehuja Miia Aholta. Molemmat kertoivat viihtyvänsä juhlissa erinomaisesti.

– Etsin paikkauspalvelua, sillä paidastani katosi yksi nappi. Sellainenkin täällä kuulemma on, Ville Aho naurahtaa.

Pääkaupunkiseudulla asuva Aho viettää pohjoisessa noin sata päivää vuodessa. Hänellä ei ole sukujuuria pohjoiseen, vaan yhteys Rukaan syntyi Ahon isän, Juhani Ahon ostettua Rukakeskuksen 1970-luvulla. Sittemmin Rukakeskus on siirtynyt nuoremman Ahon haltuun.

Eritoten hän viettää perheineen aikaa Rukalla, jossa heidän mökkinsä sijaitsee. Pyhätunturilla hän käy työreissuilla, mutta Ruka on ykkönen. 

Aho kertookin, että aikoo suunnata Linnan juhlien hälyn jälkeen heti seuraavana päivänä kohti Koillismaata. 

– Kyllä Koillismaalla kaikki on parempaa, on lunta ja pääsee hiihtämään, Aho naurahtaa.