Mainos

Va­lo­ku­vaa­mo Studio P.S.V. pa­nos­taa kuvien tun­nel­maan – "Ky­sy­mys on aina ku­vaa­jan ja ku­vat­ta­van vä­li­ses­tä kon­tak­tis­ta"

Oululaisen valokuvaamo Studio PSV:n tarjonta on sopivasti hengästyttävä: valikoima kattaa niin hää-, rippi-, vauva- ja lemmikkikuvaukset kuin yritys-, tapahtuma- ja tuotekuvauksetkin. Eikä poikkeustila ole mikään poikkeus: kuvauksia on toteutettu läpi koronakevään timanttisella ammattitaidolla laadusta ja palvelusta tinkimättä. Myös suositut puistovalokuvaukset starttaavat Ainolan Puistossa heinäkuussa!

-
Kuva: Reijo Koirikivi

Studio vai miljöö? Se on kysymys, jonka äärelle valokuvaamon asiakas joutuu useimmiten pysähtymään. Oulussa toimivan kivijalkavalokuvaamo Studio PSV:n kohdalla yksi asia on varma: kallistuivatpa asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet kumpaan suuntaan tahansa, yritys pystyy tarjoamaan molemmat vaihtoehdot.

”Usein ihmiset tykkäävät luonnonmiljööstä kuvausympäristönä. Se näkyy esimerkiksi puistokuvaustemme suosiossa. Oulun Ainolan puistossa järjestettävät kuvaukset voidaan toteuttaa niin vesistön äärellä, puistomiljöössä kuin niittymäisessä maisemassakin”, Studio PSV:n toimitusjohtaja Raija Tuominen alustaa.

Tuomisen ja hänen puolisonsa, palkitun valokuvaajamestari Reijo Koirikiven omistamassa Studio PSV:ssä studiokuvaus ei kuitenkaan jää hiukkaakaan luontokuvauksen varjoon. Saman katon alta löytyy nimittäin kolme hyvin varusteltua studiota: Oulun suurin muotokuvausstudio, toinen pienempi studio ja passikuvausstudio, jonne voi tulla ilman ajanvarausta. Kuvaus onnistuu myös asiakkaan kotona.

”Studiosta löytyy iso valikoima erilaisia taustaratkaisuja ja kuvaukset toteutetaan nykyaikaisella tekniikalla. Erityistä on myös se, että asiakkaille on oma pukuhuone. Moni ylioppilas vaihtaa siellä vaatteensa ja hääpari tuo pukunsa sinne jo edellisenä päivänä valmiiksi kuvausta varten”, Tuominen vinkkaa.

-
Kuva: Reijo Koirikivi

Kuvausfiilis on ykkösjuttu

Vähintään yhtä tärkeä seikka kuin valokuvaustekniikan hallinta ja oikeanlainen kuvausympäristö, on kuvauksen tunnelma. Siihen Studio PSV:llä panostetaan erityisesti. Kameran takana asiakasta ohjaa joko muotokuvaajana useasti palkittu valokuvaajamestari Koirikivi tai oululainen ammattivalokuvaaja Noora Slotte. Molempien ammattitaitoinen, ihmisläheinen työote on niittänyt vuosien varrella kosolti kiitosta.

”Kuvaustilanteen fiilis on meille ykkösjuttu. Kysymys on aina kuvaajan ja kuvattavan välisestä kontaktista. Muotokuvaus on kontakti-, ei tekniikkalaji”, Koirikivi korostaa.

Studio PSV:llä myös kuvankäsittely otetaan vakavasti. Vakiotiimiin kuuluu rautainen kuvankäsittelijä Saara Kettunen, jonka näppärissä käsissä kuvat käsitellään ja viimeistellään viimeistä piirtoa myöten. Lisäksi Kettunen valokuvaa pääasiassa juhlia ja tapahtumia, joten Studio PSV voi tarjota kaiken kaikkiaan kolmen valokuvaajan palvelut.

”Asiakas saa suuren määrän kuvavedoksia katsottavaksi. Hääkuvauksissa voi olla valittavana yli 100 kuvaa ja lapsikuvauksissakin helposti yli 70. Myös kuvaaja merkitsee omat suosikkivedoksensa”, Tuominen kertoo.

-
Kuva: Noora Slotte

Koevedoksista valitaan tilattavat kuvatuotteet, joiden valikoima ulottuu fyysisistä valokuvista tiedostoihin, tauluihin, kuvakirjoihin, pöytäkuviin, kansioihin ja mukeihin asti. Uusia ideoita kehitetään koko ajan.

”Erityisen ylpeitä olemme kuvakirjoista. Esimerkiksi Crystal -kuvakirjassa on pleksikansi, jonka alla kuva aivan loistaa”, Tuominen innostuu.

Valokuvat kaikkiin tarpeisiin

Sen sijaan, että kysyttäisiin, millaisia kuvauksia Studio PSV sitten toteuttaa, pitäisi ehkä kysyä: millaisia kuvauksia he eivät toteuta? Valikoima kattaa niin muotokuvaukset, perhe-, lapsi-, lemmikki-, ylioppilas- ja hääkuvaukset, yritys-, tuote- ja toimitilakuvaukset kuin juhla- ja tapahtumakuvauksetkin. Suosiotaan on kasvattanut myös vastasyntyneiden New Born -kuvaus, josta Koirikivi on erityisen innostunut.

"Näissä kuvissa on ainutlaatuinen fiilis, koska kyseessä on uuden elämän alku paitsi ihmistaimelle, myös hänen vanhemmilleen. Toivon, että kuvista välittyy se syvä kiintymyksen ilmapiiri, joka vallitsee vastasyntyneen ja tämän vanhempien välillä", Koirikivi muotoilee.

"Vastasyntyneiden kuvaukset edustaa myös valokuvausta parhaimmillaan. Toteutamme kuvat mustavalkoisina, pelaamme valoilla ja varjoilla ja kaikki turha on riisuttu kuvista pois”, hän lisää.

-
Kuva: Reijo Koirikivi

Toinen Studio PSV:n ”oma juttu” on Beauty Day -hemmottelupaketti, joka toteutetaan yhteistyössä Lucca Consultin kanssa. Yrityksen omistaja, kosmetologi Auli Lukkarila saapuu studiolle meikkaamaan ja stailaamaan asiakkaan, joka sitten kuvataan Studio PSV:n toimesta.

”Koko ihanuus kestää pari kolme tuntia ja usein se ostetaan lahjaksi”, Tuominen kertoo.

"Teemme paljon yhteistyötä myös Kukkakauppa Kanervan kanssa. Kauttamme voi tilata kuvaukseen vaikka ihanan kukkaseppeleen", hän lisää.

Myös sesongit vaikuttavat valokuvaamon toimintaan. Tuominen kertoo, että talvisin tilataan enemmän yritys-, henkilöstö- ja tuotekuvauksia. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi yksittäisten työntekijöiden tai kokonaisen henkilöstön massakuvausta tai vaikka kuvauksia yritysmarkkinoinnin tarpeisiin.

Heinäkuu on puolestaan muotokuva- ja juhlakuvaussesonkia. Silloin kuvataan niin häitä, hautajaisia, syntymäpäiviä kuin perhejuhliakin enemmän kuin muina aikoina. Tuomisen mukaan tapahtumakuvaus on tärkeä sektori, millä saralla valokuvaus kuitenkin helposti unohdetaan tai jätetään viime tippaan.

”Kyllä tapahtumia ja juhlia kannattaa kuvata ammattimaisesti. Ammattivalokuvaajalle voi jättää vastuun koko juhlan kuvauksesta”, hän tähdentää.

Videolla kesän 2019 morsian Jenni kertoo Studio P.S.V:n hääkuvauksista.
Video: Studio PSV

Luottamusta yli sukupolvien

Yli neljännes vuosisata sitten viestintätoimistona liikkeelle lähtenyt, sittemmin muotokuvauksen puolelle kallistunut ja lopulta valokuvaamon muodon ottanut Studio PSV on vakiinnuttanut asemansa Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa. Siitä on kiittäminen uskollista, sukupolvet ylittävää asiakaskuntaa.

”Monet asiakkaamme ovat käyneet ottamassa lapsistaan ensin vauvakuvat ja sitten rippi- ja ylioppilaskuvat. Lapset ovat sitten tulleet ottamaan meille hääkuvat ja omat vauvakuvansa. Uskollisten asiakkaidemme ansiosta olemme pystyneet pitämään ovemme auki myös koko poikkeustilan ajan”, Tuominen iloitsee.

Studio PSV reagoi poikkeustilaan välittömästi. Ovensuuhun ilmestyi käsidesi ja niin käsienpesusta kuin kaikkien kosketuspintojen päivittäisestä desinfioinnista tuli uusi normaali. Asiakkaita tiedotettiin aktiivisesti ja riittävistä etäisyyksistä huolehdittiin. Samoja käytänteitä jatketaan niin kauan kuin tarve vaatii.

”Meillä on paljon tilaa, minkä ansiosta pystymme pitämään riittävän etäisyyden kuvauksissa. Asiakkaita on pääasiassa paikalla vain muutama samaan aikaan ja passikuvausta lukuun ottamatta meille tullaan vain ajanvarauksella. Tänne on turvallista tulla ja ihmiset luottavat meihin”, Tuominen summaa tyytyväisenä.

-
Kuva: Reijo Koirikivi
Infoboksi

Studio P.S.V:n seuraavat puistokuvaukset:

Paikka: Ainolan puisto, Oulu.

Päivämäärät: 8.7., 16.7. ja 29.7.

8.7.: aikuiset, ylioppilaat, rippilapset ja parit.

16.7.: lasten puistokuvaus.

29.7.: perheiden puistokuvaus.

Lisää Studio P.S.V:N suosituista Puistokuvauksista - lue blogi.


Lisätietoja: www.studiopsv.fi

Korona- ja valokuvausblogi.