Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Valmet Au­to­mo­ti­ve hakee mer­su­jen te­ki­jöi­tä rek­ka­kier­tueel­la – ou­lu­lai­set in­nok­kaim­pia ja par­haim­pia tu­le­maan töihin Uu­den­kau­pun­gin au­to­teh­taal­le

Oulun kauppatorilla vieraili keskiviikkona Valmet Automotive -autotehtaan rekkakiertue, jossa haettiin työntekijöitä Uudenkaupungin autotehtaalle. Tavoitteena on pestata tuhat uutta työntekijää tämän vuoden aikana.

Anne Kontio ei epäröinyt lähteä Oulusta Uuteenkaupunkiin töihin reilu vuosi sitten. Hän on tyytyväinen ratkaisuunsa eikä ikävöi kotiseutuaan.
Anne Kontio ei epäröinyt lähteä Oulusta Uuteenkaupunkiin töihin reilu vuosi sitten. Hän on tyytyväinen ratkaisuunsa eikä ikävöi kotiseutuaan.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kauppatorilla vieraili keskiviikkona Autotehtaan sankarit -rekkakiertue, jossa haettiin työntekijöitä Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalle. Tavoitteena on pestata tuhat uutta työntekijää tämän vuoden aikana.

– Oulu on ainoa paikkakunta, jonne tulemme nyt toista kertaa. Vuosi sitten vastaava kiertue tuotti meille yli sata autonrakentajaa, mikä on ehdoton ennätys, sanoo Valmet Automotiven resursointispesialisti Katja Kaarresuo-Siitonen.

Kiertueella esittäytyy Oulusta Uuteenkaupunkiin autonrakentajaksi reilu vuosi sitten lähtenyt Anne Kontio kertoen työstään ja paikkakunnasta.

– Meillä on töissä valtavasti oululaisia, joita pidetäänkin siellä parhaina työntekijöinä. Pohjoisen ihmisillä on siellä semmoinen kova tekemisen meininki, Kontio kehuu.

Torinrannan tilaisuudessa esiteltiin tehtaalla valmistettavia mersuja, kerrotaan tarjolla olevista työpaikoista ja Uudenkaupungin, Rauman sekä Laitilan asumismahdollisuuksista.