Val­men­ta­ja keuh­ko­kuu­mees­sa, fanien par­jaa­mat pe­laa­jat avauk­ses­sa ja Ronaldo tuh­laus­tuu­lel­la – Ju­ven­tus kairasi silti voiton Serie A -a­vauk­ses­sa

Italian jalkapallon pääsarja Serie A starttasi viimeisenä Euroopan huippusarjana lauantaina. Sarjan ennakkosuosikit Juventus ja Napoli ottivat avausotteluissaan niukat voitot.

Cristiano Ronaldo tuskaili tehottomuuttaan. Maalipaikkoja portugalilaiselle siunaantui viljalti, mutta yhtään hyväksyttyä osumaa hän ei saanut tehtyä. Napolin Dries Mertens ja Lorenzo Insigne juhlivat maalia. Molemmat onnistuivat maalinteossa lauantain myöhäisottelussa.
Cristiano Ronaldo tuskaili tehottomuuttaan. Maalipaikkoja portugalilaiselle siunaantui viljalti, mutta yhtään hyväksyttyä osumaa hän ei saanut tehtyä.
Cristiano Ronaldo tuskaili tehottomuuttaan. Maalipaikkoja portugalilaiselle siunaantui viljalti, mutta yhtään hyväksyttyä osumaa hän ei saanut tehtyä.
Kuva: SERENA CAMPANINI

Italian jalkapallon pääsarja Serie A starttasi lauantaina viimeisenä Euroopan huippusarjoista. Avausottelussa kohtasivat kotijoukkue Parma ja kahdeksan viimeisintä mestaruutta vienyt Juventus. 

Juventus lähti otteluun erikoisesta asetelmasta, sillä joukkueen uusi valmentaja Maurizio Sarri kärsii keuhkokuumesta, jonka vuoksi hän ei ollut joukkueensa mukana ottelussa. Sarri huilaa myös Juventuksen seuraavan ottelun, joka on Napolia vastaan ensi viikonloppuna.

Hieman yllättäen Juventuksen avauskokoonpanossa olivat monien fanien sylkykupeiksi joutuneet keskikenttäpelaaja Sami Khedira ja vuoden mittaiselta lainalta Torinoon palannut keskushyökkääjä Gonzalo Higuain. Avauskokoonpanossa oli myös Blaise Matuidi, jota on povattu tällä kaudella pienelle vastuulle. Myös seurasiirrosta on ollut huhuja läpi kesän.

Kun vielä joukkueen ykköstähti Cristiano Ronaldon ruuti oli märkää, oli Juventuksella kova iltapuhde ennakolta heikomman Parman vieraana. Ronaldo tosin sai kertaalleen pallon maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin paitsiona. Portugalilaistähti hukkasi ottelussa puolenkymmentä hyvää maalintekotilannetta.

Juventuksen sankariksi nousi kapteeni Giorgio Chiellini. Toppari ohjasi maalin edestä 0–1-maalin avauspuolikkaalla.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka Parma painoi lopussa kohti torinolaisten maalia. Näin Juventus vei kuin veikin täyden pistepotin numeroin 0–1. 

Jos sarjan avausottelu oli vähämaalinen, illan jälkimmäisessä matsissa mentiin täysin toisessa nuotissa.

Napolin Dries Mertens ja Lorenzo Insigne juhlivat maalia. Molemmat onnistuivat maalinteossa lauantain myöhäisottelussa.
Napolin Dries Mertens ja Lorenzo Insigne juhlivat maalia. Molemmat onnistuivat maalinteossa lauantain myöhäisottelussa.
Kuva: CLAUDIO GIOVANNINI

Juuri kauden alla ranskalaistähti Frank Riberyn hankkinut Fiorentina isännöi Juventuksen ykköshaastajaksi povattua Napolia. Konkarilaituri Ribery ei ollut joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta pääsi kentälle toisella puoliajalla. 

Joukkueet latoivat palloa maaliin vuorotahtiin. Kumpikin joukkue sai avausjaksolla rangaistuspotkut, joista sekä kotijoukkueen Erick Pulgar että vieraiden Lorenzo Insigne onnistuivat.

3–4-voittomaalin viimeisteli toisella puoliajalla upean kuvion päätteeksi Insigne, jolle osuma oli jo illan toinen.

Serie A jatkuu sunnuntaina seitsemällä ottelulla.