Välk­ky­län opis­ke­li­ja­tor­nin ark­ki­teh­ti­kil­pai­lu ratkesi – mikään ehdotus ei sovi suoraan to­teu­tet­ta­vak­si

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön arkkitehtikilpailu ratkesi maanantaina.

Välkkylään suunnitellaan lisää opiskelija-asuntoja tornitalon muodossa.
Välkkylään suunnitellaan lisää opiskelija-asuntoja tornitalon muodossa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön arkkitehtikilpailu ratkesi maanantaina. Kilpailulautakunnan mukaan yksikään kilpailun ehdotuksista ei sovi suoraan toteuttavaksi, vaan ratkaisut vaativat jatkotyöstöä.

Välkkylään suunnitellun tornin kutsukilpailun tavoitteena oli löytää uusien opiskelija-asuntojen rakentamiseksi korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu.

PSOASin tiedotteen mukaan kilpailutehtävä oli monitahoinen ja vaikea eikä mikään ehdotus onnistunut kaikilla suunnittelutehtävän osa-alueilla ratkaisemaan kilpailun haasteita täydellisesti.

Kilpailun palkintolautakunta päätti jakaa yhden ensimmäisen palkinnon ja yhden kunnia-maininnan.

Ensimmäinen palkinto myönnettiin Fantom-nimimerkillä osallistuneen arkkitehtiryhmän ehdotukselle, jota kehutaan hallittuna, ehjänä kokonaisuutena. Ehdotuksen erityinen ansio on lautakunnan mukaan asuntojen peruskerroksessa, joka on ratkaistu hyvin taitavasti.

Kunniamaininnan lautakunta antoi Arkkitehtitoimisto Kanttia2:lle. Perustelujen mukaan ehdotus erottuu positiivisesti edukseen raikkaan konseptuaalisen otteensa vuoksi. 

Kilpailuehdotusten arvioinnissa oli mukana yhteistyökumppaneiden edustajia ja opiskelijoita. Palkintolautakunta korosti arvioinnissaan kunkin ehdotuksen perusidean ansioita ja kehityskelpoisuutta.