Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Val­kiais­jär­vi on paras ui­ma­ran­ta!

Valkiaisjärvi voitti niukasti Oulun parhaan uimarannan tittelin Kalevan verkkoäänestyksessä. Nallikari jäi toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Tuiran uimaranta.

Tämän kesän ykkösranta Oulun seudulla on Valkiaisjärven rannalla.
Tämän kesän ykkösranta Oulun seudulla on Valkiaisjärven rannalla.

Hellesään kunniaksi Kaleva päätti ottaa selvää siitä, mikä on Oulun paras uimaranta. Äänestysvaihtoehdot rajattiin verkkokeskustelun perusteella viiteen.

Oulun rajojen sisäpuolelta äänestykseen päätyivät ikisuosikki Nallikari, Oulujoen rannalta Tuiran uimaranta, Valkiaisjärvi sekä Lämsänjärvi.

Oulun ulkopuolelta viiden parhaan joukkoon valikoitui vielä Marjaniemi Hailuodosta.

Äänestys kesti yhden vuorokauden ja kärkipaikasta käytiin tiukka kamppailu Nallikarin ja Valkiaisjärven välillä. Lopulta Valkiaisjärvi voitti kuuden äänen turvin keräten 25 prosenttia äänistä.

Kolmanneksi tulleen Tuiran uimarannan ja Nallikarin välinen ero oli viisi prosenttiyksikköä. Neljänneksi tullut Marjaniemi keräsi kasaan 18 prosenttia äänistä ja viidenneksi jäänyt Lämsänjärvi 14 prosenttia.


Voittoon
Valkiaisjärven vei sen lapsiystävällisyys. Matala ja pehmeä hiekkaranta, sekä rauhallinen sijainti sopii erittäin hyvin lapsiperheille. Tämän oli huomannut myös Ulla Rutanen lastensa Venlan ja Konstan kanssa.

"Tämä on lapsille todella hyvä ranta, sopivasti syvenee loivasti tässä alussa", Rutanen tuumaa Venlan ja Konstan leikkiessä taustalla.

Myös rannan rauhallisuus on yksi syy miksi Rutanen valitsi Valkiaisjärven toiseksi tulleen Nallikarin sijaan."Tänne mahtuu hyvin vaikka populaa on paljon kuten nyt", hän huomauttaa.

Lapsiperheille sopiva ranta vaatii Rutasen mukaan ainakin mielyttävän hiekkapohjan ilman kiviä, ja tämä Valkiaisjärveltä löytyy. Aivan täysin lapsiperheiden kansoittama Valkiaisjärvi ei ole. Teemu Parviainen saapui uimaan kahden ystävänsä kanssa perjantai-iltapäivänä. "Aina olen täällä käynyt uimassa ja kyllä tämä paras ranta on", Parviainen kommentoi.

Hän myös pitää siitä, että Valkiaisjärvi on hyvä myös aikuisen uida. "Vaikka ranta on tässä alussa matalaa, niin se syvenee melko nopeaa niin että täällä voi aikuisetkin uida", Parviainen huomauttaa.

Verkkokeskusteluissa Valkiaisjärven hyväksi puoleksi listattiin myös puhdas ja kirkas vesi. Moitteita sai koiraranta, joka on hieman sivumpana virallisesta uimarannasta.

Nallikarin hyvinä puolina pidettiin sen jopa kansainvälistä ilmapiiriä, sekä pitkää hiekkarantaa. Moitteita tuli liioista ihmismääristä.