Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Valkee teki mil­joo­na­tap­pion viime vuonna

Kiisteltyjä kirkasvalokuulokkeita valmistavan Valkee Oy:n liikevaihto otti viime vuonna takapakkia.

-
Kuva: Pekka Ala-aho

Kiisteltyjä kirkasvalokuulokkeita valmistavan Valkee Oy:n liikevaihto otti viime vuonna takapakkia.

Oululaisyrityksen liikevaihto laski tilinpäätöstietojen mukaan viime tilikautena 1,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,9 miljoonaa euroa.

Samalla yhtiö teki helmikuun lopussa päättyneenä tilikautena peräti 2,9 miljoonan euron tappion. Edellisenä vuonna tappio oli  noin 289 000 euroa.

Aiempien tilikausien tappio yhteensä on ollut 1,56 miljoonaa euroa, eli tähän mennessä tappiota on kertynyt lähes 4,5 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Pekka Somerton mukaan heillä viime vuosi painottui tutkimukseen ja kehitykseen, ja siihen vaadittiin rahaa.

Hän myöntää, että myynti väheni viime vuonna. Hänen mukaansa myynnin lasku oli kuitenkin tavoitteiden mukaisessa haarukassa.

”Me olemme itse viime vuoteen tyytyväisiä. Saavutimme monia tavoitteita varsinkin tutkimustyön ja tuotteen jatkokehityksenkin kanssa. Tällaisella terveysteknologian alalla tutkimustyö on oleellinen osa liiketoiminnan kehittämistä, ja se kuluttaa pääomaa etupainotteisesti. Sijoittajat eivät odota välttämättä moneenkaan vuoteen positiivista tulosta”, Somerto sanoo.