Mainos

Val­jas­kar­ta­non ra­ken­nus­urak­ka on jo puo­les­sa välissä

Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Valjaskartano valmistuu vuoden loppuun mennessä. Asuntomyyjä Miika Pihlajaniemi suosittelee uusia koteja asunnonetsijöille, jotka haluavat asua kohtuuhintaan lähellä sekä keskustan palveluita että luontoa.

-

”Ehdottomasti sijainti”, kuuluu luurista.

Äänessä on Lehdon asuntomyyjä Miika Pihlajaniemi, joka listaa parhaillaan rakenteilla olevan As. Oy Oulun Valjaskartanon myyntivaltteja.

”Tämä on aivan loistavalla paikalla. Valjaskartanon osoite Isokatu 1 tarkoittaa, että täällä ollaan noin 500 metriä ydinkeskustasta.”

Ja vaikka Valjaskartano sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa on asuinympäristö erittäin rauhallinen. Åströmin puisto sekä Ainolan puisto tuovat luonnon lähes kotiovelle.

”Valjaskartanon ehdottomiin valtteihin kuuluu se, että kohde lämpiää maalämmöllä. Maalämpö on edullista, säästää energiaa ja on hyvin ennakoitavissa. Kaukolämmöllä lämpiävissä kohteissa riskinä on hinnannousu, jota maalämpökohteissa ei tule. Se on siis todella ennakoitava, ekologinen ja edullinen lämmitysmuoto.” Miika selvittää, miten ekologisuus – yksi Valjaskartanon suunnittelun keskeisistä arvoista – näkyy käytännössä taloyhtiön asukkaiden arjessa.

”Koska kyseessä on ekokohde, Valjaskartanon asukkaiden käyttöön tulee myös yhteiskäyttöauto. Sen voi varata kätevästi sovelluksella. Sähköautojen latauspisteitä löytyy tietysti myös, ja pyörille on kattavasti lämmintä säilytystilaa. Pyöräilystä puheen ollen Valjaskartanolta onkin loistavat kulkuyhteydet eri puolille kaupunkia.”

Millaisia asuntoja As. Oy Oulun Valjaskartanossa on tällä hetkellä tarjolla?

”Kaksioita on jäljellä vielä paria eri kokoa, samoin kolmioita ja neliöitä. Ja vaikka aika lailla kaikki yksiöt kohteesta on jo myyty, löytyy vielä valinnanvaraa – tänään ainakin,” Miika toteaa.

Valjaskartanossa on vapaana vielä tyylikkäitä ja moderneja kaksioita, kolmioita sekä neliöitä kokohaitariltaan 39–83,5 neliötä.

-

Mitä kuuluu Valjaskartanon työmaalle?

”Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Aloitettiin hommat lokakuussa, ja kohde valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.”  Valjaskartanon vastaava työnjohtaja Aki Taskila kertoo puhelimessa ja jatkaa: ”Meneillään on ulkoseinien eristys- ja levytystyöt sekä vesikattotyöt. Kylpyhuonemoduulit tulivat tehtaalta ja on jo asennettu paikoilleen. Muutamaan isompaan huoneistoon tehdään kylpyhuoneet ja keittiöt täällä paikan päällä."

”Seuraavaksi työmaalla alkavat tasoite- ja maalaustyöt, jonka jälkeen asennetaan kiinteät kalusteet.”

Valjaskartanossa on hieman enemmän isompia asuntoja, kuin keskustakohteessa ollaan keskimäärin totuttu.

”Yksi iso ero aiempiin kohteisiin on se, että Valjaskartanon parkkihallin sisäänajoluiskat menevät talon alta, ja se on vaikuttanut perustus- ja pohjarakenteisiin jonkin verran. Vanha saneerattava valjastehdas aiheutti myös alkuun pientä päällekkäisyyttä, kun tuossa vanhalla puolella piti ensin saada purkutyöt valmiiksi, ennen kuin me päästiin tekemään tämän talon perustukset loppuun.”

Uudet kodit eivät rakennu etätöinä ja koronakevät on tuonut myös rakennustyömaille muutoksia. Urakkaa on tehty portaittain ja on varmistettu, että samassa tilassa työskentelee mahdollisimman vähän henkilöitä. Korona-ajan turvallisuus on Valjaskartanon työmaalla kaiken kaikkiaan hyvin huomioitu.

-

Kenelle Valjaskartanon kodit sopivat?

”Suosittelisin uusia koteja asunnonetsijöille, jotka haluavat asua kohtuuhintaan lähellä sekä keskustan palveluita että luontoa. Tämä alue on myös korkealle arvostettu omistusasujien parissa.” summaa asuntomyyjä Miika Pihlajaniemi.

”Myös senioreille Valjaskartano on mainio valinta. Sijainti on keskeinen, mutta rauhallinen, ja pohjaratkaisut tilavia.”

”Suurimmissa asunnoissa on omat saunaosastot. Myös taloyhtiön sauna rakennuksesta löytyy. Asuntojen varustelutaso on aivan erinomainen ja vesikiertoinen lattialämmitys maalämmöllä on miellyttävä jaloille ja mahdollistaa isot, lattiasta lähtevät ikkunapinnat. Isojen ikkunoiden ja runsaan luonnonvalon ansiosta asunnot tuntuvat paljon isommilta, kuin mitä neliömäärästä voisi päätellä.”

Haluatko tietää lisää?

Katso tästä As. Oy Oulun Valjaskartanon tarkemmat tiedot, asuntopohjat ja varaustilanne!

Ota yhteyttä asuntomyyjään: 

Miika Pihlajaniemi. puhelin 040 543 7084

miika.pihjalaniemi@lehto.fi