Valion rekat jumissa Venäjän ra­jal­la, "Ei tämä niin helppoa ole kuin luul­tiin"

Maanantaina Lappeenrannassa lastatut rekat eivät olleet vielä keskiviikkona päässeet ylittämään Suomen ja Venäjän rajaa.

Valio ei ole saanut laktoosittomia tuotteitaan perille Venäjälle. Maanantaina Lappeenrannassa lastatut rekat eivät olleet vielä keskiviikkona päässeet ylittämään Suomen ja Venäjän rajaa.

Valion Venäjän liiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Koskinen antaa ymmärtää tilanteen olevan arka ja herkässä vaiheessa. Hän sanoo, ettei voi juuri nyt kertoa mistä rajalla on kysymys.

”Tässä on sellainen epäselvä tilanne, joka liittyy laktoosittomien tuotteiden vientiin. Ei tämä olekaan ihan niin helppoa kuin luultiin.”

Kotkalaisen kuljetusyrityksen Team Niinivirran rekkoihin olisi määrä lastata torstaina Venäjälle meneviä Valion tuotteita. Yrittäjä Eero Niinivirta ei keskiviikkona tiennyt sovitun lastauksen ja kuljetuksen kohtalosta.

”Aika hataralla pohjalla ollaan. Rajalla on ongelmia, niin kuin nyt voi kuvitellakin.”

Venäjä asetti 7. elokuuta tuontikiellon kaikille EU-maiden maitotuotteille. Viime viikolla tuontirajoitusta lievennettiin sallimalla laktoosittomien maitotuotteiden vienti Venäjälle.