Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

VaLePa palasi sar­ja­kär­keen len­to­pal­lo­lii­gas­sa

Vammalan Lentopallo kaatoi sunnuntaina kotisalissaan Sastamalassa Perungan Pojat 3-0 ja palasi lentopalloliigan kärkeen.

Vammalan Lentopallo kaatoi sunnuntaina kotisalissaan Sastamalassa Perungan Pojat 3-0 ja palasi lentopalloliigan kärkeen. Voitto oli sille kolmas kolmen pisteen arvoinen.

Hakkuri Urpo Sivula teki VaLePalle 20 pistettä. Erik Sundberg tuki 11 pisteellä. Kauden avausottelunsa pelannut Olli Kunnari teki 9 pistettä.

- Oli pientä vaivaa, ja halusin ottaa varman päälle. Marraskuun alussa pelataan mestarien liigan karsinnat ja silloin pitää olla huippukunnossa. Voimme tehdä historiaa, Kunnari sanoi.

PerPon tehokkain oli 11 pistettä koonnut Danny Grant. Hän iski kymmenestä passista kenttään yhdeksän kertaa. Myös toinen keskitorjuja Robert Walsh iski tehokkaasti, hän kokosi 10 pistettä.

- PerPo aloitti hyvin ja oli lähellä voittaa avauserän. Nousimme sitten ja loput erät menivät selvemmin meille, Kunnari lisäsi.

Etta jatkaa ilman erätappioita

Oulun Etta pelasi vasta kauden toisen ottelunsa ja otti toisen 3-0-voiton, kun vierailija Leka Volley koki kauden avaustappionsa kolmen voiton jälkeen.

- Saimme Lekan eväät voittoon pelattua pois. Olemme menneet eteenpäin viime kaudesta ja sellainen fiilis on, että voimme kaataa minkä tahansa joukkueen. Yksilömme olivat parempia kuin Lekan parhaat, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Jo ensimmäisellä liigakaudellaan hyvin onnistunut Joonas Jokela teki 17 pistettä, Antti Ronkainen tehoili 14 pistettä.

Samuli Kaislasalo oli Lekan tehokkain 14 pisteellä ja myös keskitorjuja Henrik Porkka oli pelipäällä iskettyään 12 passista 11 pistettä päätyen yhteensä 13 pisteeseen.

Sampo nousi takaa voittoon

Liiganousija Akaa-Volley sai kotiavauksessaan 389 katsojaa hurmion partaalle avauserässä, kun joukkue johti sitä jo 7-1 Ossi Heinon syötettyä kaksi ässää ja Sampo oli ihmeissään.

Kun Ville Heiskanen korvasi Enderwin Herreran, niin Sampon vastaanotto koheni ja vähitellen myös sen iskijät löysivät vireen. Andrus Raadik päätyi 24 ja Eetu Häyrinen 19 pisteeseen.

- Olimme alussa tosiaan lirissä, mutta Villen tulo peliin muutti sen kulkua jo avauserän lopulta alkaen. Olemme olleet pitkään yhdessä ja tiesimme, että hyökkäystehomme riittävät kyllä, kun vastaanotto toimii, Häyrinen sanoi.

Kaudella 2012-13 liigassa yli 600 pistettä tehnyt Joni Mikkonen ja Sampossa kaudet 2014-16 pelannut Antti Poikela olivat 16 pisteellä Akaa-Volleyn tehokkaimmat. Uusi amerikkalainen hakkuri Ryan Mather oli kokoonpanossa, mutta hän vain piipahti kentällä.

Hurrikaani syötti Loimun kumoon

Hurrikaani-Loimaa kaatoi Raisiossa paikallisen Loimun 3-0. Kolmas erä oli tiukin, Loimu johti sitä pitkään.

- Tämä oli neljäs ottelu meille ja kolmas erä on aina ollut meille pelin huonoin. Se saattaa johtua siitä, että meillä on monta pelaajaa, jotka eivät ole tottuneet 18 minuutin erätaukoon. Paikat jäykistyvät, pitää löytää keinot millä kroppa pidetään koko ajan lämpimänä, sanoi Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen.

Hurrikaani syötti 11 ässää, niistä viisi merkittiin Thomas Douglas-Powellille. Hän kokosi yhteensä 18 pistettä ja oli vieraiden tehokkain. Hakkuri Antti Ropposen saldo oli 13 pistettä. Gino Naarden teki Loimulle 14 pistettä.

- Saimme sekä ensimmäisen että toisen erän alkuun hyvän syöttöputken ja niiden avulla hoidettiin ne erät, Rantanen sanoi.