Va­le­me­dias­sa liet­sot­tu häi­rin­tä­kam­pan­jaa Petteri Orpon vaimoa vastaan - Myös Pirkko Mattila on jou­tu­nut häi­ri­köin­nin koh­teek­si

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon vaimo ja perhe ovat joutuneet häirinnän ja uhkailun uhriksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon vaimo ja perhe ovat joutuneet häirinnän ja uhkailun uhriksi. Orpo kirjoitti lauantaina Facebookissa, että uhkailu johtuu perättömästä tiedosta, jonka mukaan hänen vaimonsa olisi perustanut lakiasiaintoimiston avustaakseen turvapaikanhakijoita.

- Vaimolleni ja perheen suuntaan on tullut erinäköistä kiusantekoa ja uhkailua, lähinnä sähköpostin, sosiaalisen median ja keskustelupalstojen kautta, Orpo kertoi MTV:n haastattelussa.

Hän kertoi, että viestit on saatettu viranomaisten tietoon.

- Minulla ei nyt niin väliä ole, mutta tässä meni raja, Orpo sanoi.

Väitteitä on jo ainakin viime vuodesta lähtien levitetty valemediassa ja sosiaalisessa mediassa.

- Näitä tietoja jaetaan erityisesti valemedioissa, jotka eivät noudata hyvää journalistista tapaa. Päätimme vaimoni kanssa aikanaan jättää valheelliset uutiset omaan arvoonsa, koska hän ei ole eikä halua olla julkisuudessa, emmekä halunneet lisätä vettä myllyyn, Orpo kirjoittaa.

Orpon mukaan tiedot ovat perättömiä, eikä hänen vaimonsa tai tämän toimisto ole ajanut yhdenkään kansainvälistä suojelua hakeneen asiakkaan asiaa.

- Ei yhdenkään. Eikä toimistoon ole tullut niistä euroakaan. Vaimoni ei vastaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Työtään hän tekee virkamiehenä oikeuslaitoksessa, jolloin tällainen liiketoiminta ei edes olisi mahdollista, Orpo kirjoittaa.

Surullisinta on Orpon mukaan se, että jotkut katsovat asiakseen uhkailla jopa nimimerkin takaa.

Mattilan perheen häirintä yltyi perussuomalaisten hajottua

Myös sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) kertoi lauantaina Ylelle joutuneensa miehensä kanssa laajamittaisen nettihäiriköinnin kohteeksi. Mattilan mukaan hänen puolisoonsa kohdistuneiden hyökkäysten taustalla on se, että tämä työskenteli Otanmäen vastaanottokeskuksessa kun kaksi sen asukasta tappoivat paikallisen miehen.

Häiriköinti paheni entisestään perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun