Pääkirjoitus: Talous kasvaa, työl­li­syys kohenee – mutta uhkia on ker­ty­mäs­sä me­nes­tyk­sen tielle

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Va­kuut­ta­va Robert He­le­nius iski jälleen voit­toon Kow­nac­kis­ta - puo­la­lai­nen dis­kat­tiin lyön­neis­tä vyön alle

Las Vegas
Robert Helenius hallitsi ottelua puolalaista Adam Kownackia vastaan alusta loppuun.
Robert Helenius hallitsi ottelua puolalaista Adam Kownackia vastaan alusta loppuun.
Kuva: ETIENNE LAURENT

Suomen Robert Helenius on iskenyt toistamiseen voittoon puolalaisesta Adam Kownackista ammattinyrkkeilyn raskaassa sarjassa. Helenius voitti Yhdysvaltain Las Vegasissa käydyn ottelun, kun kehätuomari hylkäsi Kownackin kuudennessa erässä vyön alle suuntautuneiden lyöntien takia.

Helenius kukisti Kownackin tyrmäyksellä miesten edellisessä kohtaamisessa viime vuoden maaliskuussa New Yorkissa.

Kownacki lähti uusintaotteluun vedonlyöntimarkkinoiden perusteella ennakkosuosikkina, mutta hänestä ei lopulta ollut todellista vastusta suomalaiselle. Helenius hallitsi ottelua alusta alkaen ja satutti Kownackia iskusarjallaan jo avauserässä. Turvautuminen liian alas suuntautuneisiin lyönteihin johti lopulta puolalaisen hylkäämiseen.

Heleniuksen, 37, ammattilaisuran saldo on nyt 31 voittoa ja kolme tappiota. Kownackin, 32, ainoat kaksi tappiota ammattilaisena ovat tulleet Heleniusta vastaan. Ennen viimevuotista kohtaamistaan suomalaisen kanssa Kownackin saldo oli 20 voittoa eikä yhtään tappiota, mutta nyt hänen tähtensä nyrkkeilymaailmassa on laskenut rajusti.

Heleniukselle vakuuttava voitto avaa luultavasti tien otteluun tasokasta vastustajaa vastaan.

Heleniuksen ja Kownackin kohtaaminen toimi esiotteluna britti Tyson Furyn ja yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin MM-titteliottelulle.