Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vä­ki­val­ta ajanut 3,8 mil­joo­naa ihmistä pois ko­deis­taan Kongon de­mo­kraat­ti­ses­sa ta­sa­val­las­sa

Kongon demokraattisessa tasavallassa 3,8 miljoonaa ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan väkivaltaisten levottomuuksien takia.

Kongon demokraattisessa tasavallassa 3,8 miljoonaa ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan väkivaltaisten levottomuuksien takia. Paenneiden määrä on lähes kaksinkertaistunut viimeisen kuuden kuukauden aikana, kertoo YK.

Suurin osa paenneista on lähtenyt levottomasta Kasain maakunnasta, jossa väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 3 000 ihmistä. Väkivaltaisuudet alkoivat, kun presidentti Joseph Kabilan hallintoa vastustava heimojohtaja Kamwina Nsapu kuoli. Alueella on muun muassa raiskattu ja kidutettu ihmisiä sekä tehty muita ihmisoikeusloukkauksia kuten käytetty lapsisotilaita.

YK:n virkamiehen mukaan Kongoon tarvitaan välittömästi apua, etenkin lapsille. Samaan aikaan Kongon demokraattiseen tasavaltaan on tullut noin 500 000 pakolaista Burundista, Ruandasta, Etelä-Sudanista ja Keski-Afrikan tasavallasta.