Vaha toimii hyvin naisten viik­sen­pois­tos­sa

Suomessa naisilla on viiksihaituvia harvemmin kuin eteläeurooppalaisilla siskoillamme, mutta karvoja täkäläisiinkin ylähuuliin ilmaantuu

Vaikka miehet kasvattavat Movember-kuukauden kunniaksi viiksiä, naiset haluavat yleensä poistaa omansa. Vahaliuskoilla se käy kätevästi, muttei kivuttomasti.
Vaikka miehet kasvattavat Movember-kuukauden kunniaksi viiksiä, naiset haluavat yleensä poistaa omansa. Vahaliuskoilla se käy kätevästi, muttei kivuttomasti.
Kuva: Heidi Hietala

Suomessa naisilla on viiksihaituvia harvemmin kuin eteläeurooppalaisilla siskoillamme, mutta karvoja täkäläisiinkin ylähuuliin ilmaantuu – sitä näkyvämmin, mitä tummempi nainen on kyseessä.
Karvanpoistokonsteja löytyy laskettavaksi kahden käden sormilla.

Kosmetologilla viiksien poistaminen maksaa 15 eurosta ylöspäin. Edullisempia kotikonstejakin löytyy.
Kasvojen herkkien alueiden käsittelyyn tarkoitettuja kylmävahaliuskoja saa marketin kosmetiikkaosastolta alle 10 eurolla. Yhdessä pakkauksessa on 20 vahaliuskaa, joilla poistaa viiksikarvat omin käsin parhaimmillaan 20 kertaa.

Kylmävahakäsittely toimii parhaiten karvoihin, jotka ovat 2–5 millimetriä pitkiä.

Ihon oltava oltava puhdas eikä siinä saa olla edes kosteusvoidetta. Vahalla käsitellään yksi pieni alue kerrallaan, molemmat huulten puolet erikseen.

Kylmävahaliuska lämmitetään käsien välissä hieroen viiden sekunnin ajan, minkä jälkeen yhteen liimautuneet vahaliuskat erotetaan varovasti toisistaan. Liuskan toinen pää asetetaan ylähuulen reunaan ja silitetään useita kertoja karvojen kasvusuuntaan siten, että huulten alue on rentona.

Repäisyvaihetta varten ihoa kiristetään – myös vapaalla kädellä. Liuska kiskaistaan irti yhdellä terävällä liikkeellä vasten karvojen kasvusuuntaa.

Auts! Kihelmöinti kestää hetken ja liuskakäsittely jättää jälkeensä punoittavan ihon.

Karva-alueiden käsittelyn jälkeen kylmävahan rippeet poistetaan paketissa mukana tulleella jälkihoitopyyhkeellä.

Satunnaiset hajakarvat voi poistaa lopuksi pinseteillä. Kuumottavaa ihoa voi helliä kosteusvoiteella.

Näppärä karvanpoisto on ohi muutamassa minuutissa. Lopputulos on ihanan sileä, ja mikä parasta, teho kestää useita viikkoja.