Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Kaksi vii­des­tä on tyy­ty­väi­siä susien kaa­to­lu­pien määrään

Suomalaisista 38 prosenttia pitää sudenkaatoon myönnettyjen poikkeuslupien nykymäärää sopivana, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä gallupista.

Suomalaisista 38 prosenttia pitää sudenkaatoon myönnettyjen poikkeuslupien nykymäärää sopivana, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä gallupista. Noin 36 prosenttia toivoisi lupien lisäämistä. Harvempi kuin joka kuudes vähentäisi lupia.

Eniten kaatolupien lisäämistä kannattavat iäkkäimmät vastaajat, Länsi-Suomessa asuvat ja keskustan kannattajat.

Gallupissa kysyttiin, pitäisikö sudenkaatolupia myöntää enemmän, vähemmän vai saman verran kuin nykyisin. Kysymystä pohjustettiin Luonnonvarakeskus Luken susikanta-arviolla ja tiedolla susien kaatomääristä.

Kyselyn teki Tietoykkönen, ja sen verkkokyselyyn vastasi kesäkuussa 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomessa oli maaliskuussa Luken kanta-arvion mukaan yhteensä 20 susilaumaa, kaikkiaan 165-190 sutta. Susia on vajaa kymmenes enemmän kuin vuotta aiemmin.

- - - - -

Korjattu kello 13.25: Susia oli maaliskuussa arviolta 165-190, ei 108-122. Lisäksi laumoja oli vuotta aiemmin 14 ja susia 70-80 läntisellä kannanhoitoalueella, ei koko maassa.

Linkki juttuun