Ulkomaat

Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin ko­ro­na­vi­ruk­sen vuoksi

Hiekkamyrsky pimensi Teneriffan viikonloppuna. Nyt yksi hotelli saarella on karanteenissa koronaviruksen vuoksi. KUVA: RAMON DE LA ROCHA
Ulkomaat 25.2.2020 11:26
Daniel Wallenius

Karanteeniin joutuneessa hotellissa on ainakin 20 suomalaismatkatoimistojen asiakasta.

Useita suomalaisturisteja on joutunut karanteeniin hotellissa Teneriffalla Kanariansaarilla.

Karanteeniin asetettu hotelli on H10 Costa Adeje Palace. Matkatoimisto TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo, että hotellissa on kahdeksan TUI:n pohjoismaista asiakasta, joista neljä on suomalaisia.

– Monet muutkin matkanjärjestäjät tekevät sinne matkoja, joten suomalaisten kokonaismäärä ei ole tiedossa, Aaltonen sanoo.

Aurinkomatkoilta kerrotaan Lännen Medialle, että varaustietojen mukaan hotellissa on 16 heidän asiakastaan. He eivät kerro tarkemmin matkustajien kansalaisuuksia.

Brittilehti The Sunin mukaan hotellissa on noin 1 000 henkilöä. The Sunin mukaan hotelliin ei ole päässyt sisään tai sieltä pois tämän aamun aikana. Espanjalaisviranomaiset kertovat testaavansa satoja hotellissa majoittuvia turisteja.

Koronavirusta löytyi Teneriffalta eilen maanantaina. Mediatietojen mukaan tartunnan saanut italialaisturisti on majoittunut Costa Adeje Palacessa seitsemän päivän ajan vaimonsa kanssa. Hän hakeutui paikalliseen terveyskeskukseen voituaan huonosti useita päiviä.

Turisti on lääkäri, joka on kotoisin Lombardian maakunnasta Italiassa. Useita ihmisiä on kuollut viime päivien aikana koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen Lombardiassa.

Matkan perumisesta menee toistaiseksi normaali peruutusmaksu

Koronaviruksesta huolestunut voi peruuttaa matkansa, mutta ei ilman taloudellisia seurauksia.

– Meillä seurataan ulkoministeriön matkustustiedotetta. Jos se ei muutu, matkan peruuttamisesta peritään normaali peruutusmaksu, Aaltonen sanoo.

Matkatoimistot noudattavat asiassa yleisesti Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistusta, jonka mukaan matkustajalta ei voi periä peruutusmaksua, jos matkustaja peruuttaa matkan matkakohteessa tai sen läheisyydessä vallitsevien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi.

Matkan peruutuksesta ei peritä maksua, jos ulkoministeriön matkustustiedotteessa suositellaan välttämään tarpeetonta tai kaikkea matkustamista alueelle tai poistumaan maasta.

Nämä ehdot eivät kuitenkaan tällä hetkellä täyty eurooppalaisissa kohteissa. Espanjan osalta matkustustiedotteessa kehotetaan noudattamaan tavanomaista varovaisuutta. Italian osalta matkustustiedote päivitettiin maanantaina. Siellä matkustavia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hotellissa saa ilmeisesti kuljeskella täysin vapaasti.
Miten he sitten estävät ettei virus ole kohta kaikilla?

Ainakin sillä japaniin ankkuroidulla laivalla virus lepiää melkoista vauhtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha siellä on vinkua on se hyvä kun jossain tehdään jotain eikä meinata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläs hätäile! Kyllä ne sieltä haetaan sinivalkoisin siivin, että ehtivät käväisemään Suomessa ennen seuraavaa ulkomaanreissuaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoittaa erityimen varovaisuus matkustamisessa? Ei samaan lentokoneeseen kenenkää kanssa? Ei samaan laivaan kenenkään kanssa?

Pah

COVID-19 tappaa sen minkä tapaa, kukaan ei sille enää mitään voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla sanoilla saadaan vastuu pois omilta harteilta. Kukaan ulkoministeriössä ei uskalla olla ensimmäinen joka sanoo, lopettakaa turha matkustaminen, kaikkialle, nyt ja heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image