Ulkomaat

Uppsalassa pommiryhmä tutkii au­to­rä­jäh­dys­tä ja Tuk­hol­mas­sa­kin räjähti, yksi ker­ros­ta­lo­huo­neis­to tuhoutui täysin

Ulkomaat 13.1.2020 8:29
Pekka Mauno

Ruotsissa tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi räjähdystä, joista ennakkotietojen mukaan vakavammalta näyttää noin kello 03 Uppsalassa kadunvarteen pysäköidyssä autossa tapahtunut räjähdys.

Ruotsin poliisi tiedotti varhain maanantaiaamulla, että Uppsalassa on paikalla poliisin pommiryhmä.

Poliisi kertoo epäilevänsä autopommia. Henkilövahinkoja ei tiettävästi ole aiheutunut, mutta auto ja kadunvarren talot ovat kärsineet voimakkaan räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja.

Tukholman hienostokaupunginosassa Östermalmilla räjähti pari tuntia aikaisemmin yöllä kerrostalossa. Räjähdys aiheutti huomattavia vahinkoja sekä talolle että räjähdyspaikan kohdalla kadunvarteen pysäköidyille autoille.

Sekä räjähdyksessä vaurioituneen että naapurikerrostalon asukkaat on evakuoitu läheiselle koululle.

Myös Tukholmassa on paikalla poliisin pommiryhmä, mutta Ruotsin poliisi ei ole kertonut vielä epäilyksistään Tukholman räjähdyksen syystä.

Paikalla käynyt Ruotsin yleisradion SVT:n toimittaja kertoo silminnäkijähavaintoihin viitaten, että yksi huoneisto näyttää tuhoutuneen täysin räjähdyksessä. Sortumavaaraa talossa ei tiettävästi ole.

MAINOS

Kommentoi

Se halutaanko vastaavaa Suomeen ratkaistaan äänestyskopissa...väärin äänestäminen tuo samat ongelmat Suomeen, eikä mikään määrä poliiseja pysty sitä estämään.
Kannattaa siis miettiä mitä seuraavissa vaaleissa lappuun raapustaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosto kaupungin osa..sallikaa mun nauraa ja naurankin :)
heh.
vai hienosto :D
on se hienoa kun paukkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Östermalmilla olla kaasuräjähdys? Kaupunginosassa on vanhoja rakennuksia, joissa ehkä käytetään "kaupunkikaasua"(stadsgas), joka ainakin ennen tuli Ropstenin kaasulaitokselta putkia myöten. Jos on vanha liesi, kaasu voi jäädä vuotamaan, jos ei muista sulkea. Jos liekki on pieni, esim ristiveto voi sen sammuttaa ja kaasu jatkaa virtaamistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siis mitään erikoista. Ja ketään ei tulla pidättämään kuten ei yleensäkään, Ruotsin poliisi on täysin neuvoton. Sori siitä ei mulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä ilmiötä ei saa päästää leviämään Suomeen. Meidän on palautettava rajavalvonta nyt heti ennen kuin on liian myöhäistä. Se on lopetettava tuollaisten henkilöiden päästäminen maahan jotka saattavat syyllistyä rikoksiin. Antaa rajavartioiden tehdä työnsä. He kyllä osaavat päätellä kokemuksen ja tilastojen prusteella kuka on vaarassa syyllistyä rikoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on jo myöhäistä. Mutta on ollut hiljaisempaa kuin itse odotin olevan. Eiköhän sekin korjaannu, kun ootellaan vähän lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen hallitus tekee kaikkensa saadakseen samat ongelmat myös Suomeen ja äänestäjät ainakin viime vaaleissa halusivat samaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta vain pienellä marginaalilla, mikä antaa toivoa tulevaisuuteen. Toivottavasti mielipidemittaukset pitävät paikkaansa ja edes seuraavissa vaaleissa tapahtuu korjausliike. Siihen asti onkin vain toivottava että vuoden 2015 tapahtumat maailmalla eivät toistu, sillä nykyinen hallitus olisi täysin kyvytön reagoimaan asiaan millään muulla tavalla kuin pimittämällä lepsun toimintansa äänestäjiltä Haavistolaiseen tapaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image