Ulkomaat

Tutkija: Islamistinen terrorismi epä­to­den­nä­köis­tä Suomessa

Hevosilla liikkuvat poliisit partioivat Tukholman keskustassa maanantaina. KUVA: FREDRIK SANDBERG
Ulkomaat 13.12.2010 16:31 | Päivitetty 13.12.2010 17:02
STT,
Islamistisen terrorismin uhka Suomessa on huomattavasti pienempi kuin Ruotsissa, mutta ei täysin pois suljettu. Näin arvioi Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti Tuomas Martikainen, joka on tutkinut Suomen islamilaisia yhteisöjä.

Martikaisen mukaan radikaali islamin tulkinta yleistyy yleensä maahanmuuttajien toisessa sukupolvessa, joka on Suomessa vasta kasvamassa aikuisuuteen. Lisäksi Suomen muslimiväestö on huomattavasti pienempi kuin Ruotsissa, joten rekrytointipotentiaali mahdollisiin terroritekoihin on pienempi.

Suomessa myös etninen ja uskonnollinen marginalisoituminen on vähäisempää kuin Ruotsissa, vaikka siitä onkin jo näkynyt merkkejä. Lisäksi Suomen kansainvälinen profiili on ollut matalampi kuin Ruotsin.

Martikaisen mukaan Suomessa on silti hyvin pieni määrä ihmisiä, jotka ymmärtävät terroritekoja.

--?Pitää kuitenkin erottaa väkivaltaa ihannoivat piirit uskonnollisista konservatiiveista, jotka haluavat pitää etäisyyttä valtaväestöön ja sen arvoihin. Jälkimmäinen ryhmä on suurempi.

--?Kannattaa muistaa myös, että terrori-iskut ovat muslimiväestön omien etujen vastaisia. Esimerkiksi ympäristön suhtautuminen muslimeihin kiristyy ja heidän työllistymisensä hankaloituu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image