Ulkomaat

Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta värvätään Saksassa ri­kol­lis­toi­min­taan – Berliinin ri­kol­lisklaa­nit haluavat heidät myymään huumeita ja tekemään murtoja

Saksassa oleva rikollisklaanit ovat ryhtyneet värväämään turvapaikanhakijoita rikolliseen toimintaan. KUVA: RONALD WITTEK
Ulkomaat 18.12.2018 22:39
Jaana Mattila

Berliinin 80-luvulla paenneet "arabiklaanit" etsivät riveihinsä etenkin nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä, kirjoittaa Iltalehti.

Berliinissä toimivat rikollisjengit ovat ryhtyneet värväämään Saksaan tulleita turvapaikanhakijoita huumekauppiaiksi ja murtomiehiksi, kertoo Iltalehti.

Libanonista 1980-luvulla sotaa Berliiniin paenneet ”arabiklaanit” hallitsevat suurta osaa pääkaupungin huumekaupasta, katuprostituutiosta ja suojelurahan kiristämisestä.

Saksan poliisin mukaan klaanit ovat iskeneet silmänsä erityisesti Syyriasta, Irakista ja Afganistanista saapuneisiin turvapaikanhakijoihin ja yrittävät värvätä heitä. Klaanit etsivät riveihinsä varsinkin nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä.

Lehden mukaan rikollisklaanit ovat tehneet muutamia Berliinin näyttävimmistä rikoksista. Esimerkiksi viime vuonna he varastivat yli 3,75 miljoonan euron arvoisen muistokolikon Boden museosta.

Viime kuukausina saksalaispoliisi on tehostanut toimintaansa klaaneja vastaan ja tehnyt ratsioita vesipiippubaareihin ja vedonlyöntikauppoihin sekä takavarikoinut kalliita autoja ylinopeuden takia.

Elokuussa poliisi ja syyttäjät takavarikoivat 77 kiinteistöä, joiden arvo oli 10 miljoonaa euroa. Kiinteistöt on ostettu todennäköisesti vuonna 2014 tehdyn pankkiryöstön rahoilla.

Vuonna 2015 Saksa vastaanotti miljoona turvapaikanhakijaa. Tilanne johti Saksassa muukalaisvihamielisyyden lisääntymiseen ja on kuumentanut keskustelua ulkomaalaisten tekemistä rikoksista.

MAINOS

Kommentoi

Tämä juttuhan on suoraan kuin Netflix -sarjasta Dogs of Berlin. Hyvä sarja muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on mielenkiintoista, kun pitää ensin tapahtua, että uskotaan massiivisen siirtolaisvyöryn negatiivisia puolia. Miksi järki on kuollut euroopassa, onko meistä tullut laiskoja - vaikeisiin asioihin puuttuminen on liian raskasta? Normaali järki kertoo, että eurooppa ei kestä enää yhtäkään pakolaistulvaa. On naivia luulla, että lähtömaiden ongelmat eivät siirtyisi tulijoiden mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dresdenissä sama homma. Työkomennuksella siellä ollessa kuulin maahanmuuttajien olevan
kysyttyjä "työntekijöitä" tietyissä rikollisporukoissa osittain uuden eli puhtaan henkilöllisyyden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan rikollisjengit on värvännyt niitä, joiden elämä on muutenkin yhtä taistelua päivästä töiseen. Vertaa vaikka Yhdysvaltoihin mihin tahansa jengeihin ja mafia porukoihin ihan miltä vuosikymmeneltä tahansa.
Puhutaan alimman tason roistoista joiden kiinni jääminen on isoille pomoilla täysin yhdentekevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla
9:26
Missä lomapäivä sujuu aurinkoisimmin? – Kaleva etsii Oulun parasta kesäterassia, äänestä suosikkiasi!

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image