Ulkomaat

Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta värvätään Saksassa ri­kol­lis­toi­min­taan – Berliinin ri­kol­lisklaa­nit haluavat heidät myymään huumeita ja tekemään murtoja

Saksassa oleva rikollisklaanit ovat ryhtyneet värväämään turvapaikanhakijoita rikolliseen toimintaan. KUVA: RONALD WITTEK
Ulkomaat 18.12.2018 22:39
Jaana Mattila

Berliinin 80-luvulla paenneet "arabiklaanit" etsivät riveihinsä etenkin nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä, kirjoittaa Iltalehti.

Berliinissä toimivat rikollisjengit ovat ryhtyneet värväämään Saksaan tulleita turvapaikanhakijoita huumekauppiaiksi ja murtomiehiksi, kertoo Iltalehti.

Libanonista 1980-luvulla sotaa Berliiniin paenneet ”arabiklaanit” hallitsevat suurta osaa pääkaupungin huumekaupasta, katuprostituutiosta ja suojelurahan kiristämisestä.

Saksan poliisin mukaan klaanit ovat iskeneet silmänsä erityisesti Syyriasta, Irakista ja Afganistanista saapuneisiin turvapaikanhakijoihin ja yrittävät värvätä heitä. Klaanit etsivät riveihinsä varsinkin nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä.

Lehden mukaan rikollisklaanit ovat tehneet muutamia Berliinin näyttävimmistä rikoksista. Esimerkiksi viime vuonna he varastivat yli 3,75 miljoonan euron arvoisen muistokolikon Boden museosta.

Viime kuukausina saksalaispoliisi on tehostanut toimintaansa klaaneja vastaan ja tehnyt ratsioita vesipiippubaareihin ja vedonlyöntikauppoihin sekä takavarikoinut kalliita autoja ylinopeuden takia.

Elokuussa poliisi ja syyttäjät takavarikoivat 77 kiinteistöä, joiden arvo oli 10 miljoonaa euroa. Kiinteistöt on ostettu todennäköisesti vuonna 2014 tehdyn pankkiryöstön rahoilla.

Vuonna 2015 Saksa vastaanotti miljoona turvapaikanhakijaa. Tilanne johti Saksassa muukalaisvihamielisyyden lisääntymiseen ja on kuumentanut keskustelua ulkomaalaisten tekemistä rikoksista.

MAINOS

Kommentoi

Tämä juttuhan on suoraan kuin Netflix -sarjasta Dogs of Berlin. Hyvä sarja muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on mielenkiintoista, kun pitää ensin tapahtua, että uskotaan massiivisen siirtolaisvyöryn negatiivisia puolia. Miksi järki on kuollut euroopassa, onko meistä tullut laiskoja - vaikeisiin asioihin puuttuminen on liian raskasta? Normaali järki kertoo, että eurooppa ei kestä enää yhtäkään pakolaistulvaa. On naivia luulla, että lähtömaiden ongelmat eivät siirtyisi tulijoiden mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dresdenissä sama homma. Työkomennuksella siellä ollessa kuulin maahanmuuttajien olevan
kysyttyjä "työntekijöitä" tietyissä rikollisporukoissa osittain uuden eli puhtaan henkilöllisyyden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan rikollisjengit on värvännyt niitä, joiden elämä on muutenkin yhtä taistelua päivästä töiseen. Vertaa vaikka Yhdysvaltoihin mihin tahansa jengeihin ja mafia porukoihin ihan miltä vuosikymmeneltä tahansa.
Puhutaan alimman tason roistoista joiden kiinni jääminen on isoille pomoilla täysin yhdentekevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image