Ulkomaat

Trump aikoo valita il­mas­ton­muu­tok­sen uhkaa selvittämään miehen, jonka mielestä lisääntyvä hiilidioksidi on hyväksi ilmastolle

Fyysikko William Happer on tullut tunnetuksi ilmastoskeptikkona. Hänen mielestään lisääntyvä hiilidioksidi on vain hyväksi ilmastolle. KUVA: ALBIN LOHR-JONES / POOL
Ulkomaat 21.2.2019 10:51
Ilkka Timonen

Washington Postin mukaan Valkoinen talo perustaa paneelin tutkimaan, onko ilmastonmuutos uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Presidentti Donald Trump on perustamassa paneelin tutkimaan, onko ilmastonmuutos uhkaksi Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Asiasta kertoi The Washington Post -lehti, joka on saanut käsiinsä asiaan liittyviä asiakirjoja.

Paneelin johtoon olisi tulossa kansallisen turvallisuuden neuvoston nousevien teknologioiden johtaja William Happer. Hän on fysiikan emeritusprofessori Princetonin yliopistosta ja hän on saanut julkisuutta väittämällä, että hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on vain hyvä asia.

Happerilla ei ole ilmastotieteilijän koulutusta. Vuonna 2017 hän sanoi, että ilmastonmuutoksen tutkimuksesta on tullut "kulttiliike".

Luvassa lieneekin jälleen uusi yritys Trumpin hallinnolta kiistää ilmastonmuutoksen vakavuus. Vain vajaat kolme viikkoa sitten tiedustelujohtaja Daniel Coats esitti arvion, että ilmastonmuutos on merkittävä turvallisuusuhka maailmanlaajuisesti.

Viime marraskuussa Trump torjui hallintonsa raportin, jonka mukaan ilmaston lämpeneminen on nopeutumassa ja että se on iso uhka Yhdysvaltain taloudelle. "En näe sitä", Trump totesi silloin.

Andrew Wheeler, Trumpin valinta ympäristönsuojelutoimisto EPA:n johtajaksi, sanoi viime kuussa, että hänestä ilmastonmuutos ei ole maailmanlaajuinen uhka.

"Pahimman mahdollisuuden skenaariot"

Trumpin alaiset virastot väittävät, että ilmastonmuutoksesta varoittavat raportit perustuvat pahimman mahdollisuuden skenaarioihin. Raporttien laatijat sanovat kuitenkin, että heidän ennusteensa perustuvat nykyään vallalla oleviin kehityskulkuihin.

Presidentti Barack Obaman kaudella vuonna 2014 puolustusministeriö Pentagon sanoi, että ilmastonmuutos on "välitön riski" kansalliselle turvallisuudelle. Ministeriö laati suunnitelmia muutokseen valmistautumiseksi, merenpinnan nousun varalta sekä muiden siihen liittyvien riskien takia.

Strategisten riskien neuvoston johtaja ja Ilmaston ja turvallisuuden keskuksen toinen perustaja Francesco Femia sanoi, että paneelin perustaminen näyttäisi olevan yritys vähätellä vallitsevaa konsensusta ilmastonmuutoksesta.

– Tämä on sama kuin jos perustettaisiin ydinaseiden leviämistä vastustava komitea ja sitä johtamaan valittaisiin joku, joka ei usko ydinaseiden olemassaoloon, Femia sanoi Washington Postille.

Trumpin hallinto perunut päästörajoituksia

Happer on tullut tunnetuksi ohjuspuolustukseen käytetyn laserteknologian kehittäjänä.

Vuonna 2016 Happer sanoi, että hiilidioksidi ei ole ilmansaaste.

– Yritämme parhaamme mukaan vastustaa myyttiä, että CO2 olisi vaarallinen saaste, hän sanoi.

– Meidän pitäisi kertoa tieteellinen totuus, että lisää CO2:ta on itse asiassa hyväksi maapallolle.

Trumpin hallinto on lisännyt kotimaista fossiilisten polttoaineiden tuotantoa ja alkanut perua kasvihuonekaasujen päästörajoituksia, jotka hyväksyttiin presidentti Obaman kaudella.

Presidentti julisti hiljattain kansallisen hätätilan saadakseen rakennetuksi muurin Meksikon vastaiselle rajalle maahanmuuttajien tulvaa torjumaan.

Republikaanien leirissä moni pitää hätätilan julistamista vaarallisena ennakkotapauksena. He uskovat, että tulevaisuudessa joku demokraattien leiristä valittu presidentti saattaisi Trumpin esimerkkiin vedoten määrätä kansallisen hätätilan ilmastomuutoksen takia. Moni johtava republikaani pitää Trumpin tavoin ilmastonmuutosta "suurena huijauksena".

MAINOS

Kommentoi

Huijausta koko ilmastonmuutos. Follow the money, eli seuraa rahavirtaa, niin selviää äkkiä kenen taskuun hillot menee ja kuka tästä hömpötyksestä hyötyy. Kaiken maksaa tavan tallaaja. Globalisti eliitin keksimä juoni koko homma!
Qanon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1990 luvulla ennustettiin, että lämpeneminen kiihtyy eksponentiaalisesti hiilidioksiditasojen noustessa. Näin ilmastomallit sen näytti. Al Gore esitti asian havainnollisesti elokuvassaan "Epämiellyttävä totuus". Tarvittiin pitkät tikkaat...

Nyt fossiilista hiiltä on poltettu ennustettuakin enemmän. Pelkästään viime vuonna päästöt kasvoivat 2,7%. Viimeisenä 20 vuotena (siis tällä vuosituhannella) ilmaan on tuprutettu 25% koko teollisen aikakauden hiilidioksidista!

Ja miten on käynyt?

Ilmasto ei ole juurikaan lämmennyt tällä vuosituhannella. Lämpötilan olisi pitänyt mallin mukaan nousta erittäin voimakkaasti, suorastaan räjähtää korkeuksiin!

Empiirinen evidenssi osoittaa hiilidioksiditeorian vääräksi.

m.o.t.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja CO2 on siitä hyödyllinen olio, että se sisältää O:ta, jota amerikkalaiset tarvitsevat hengittämiseen ja autolla drive innistä drive inniin ajamiseen. Tämä voi olla jenkkilässä ihan markkinoitavissa oleva näkemys ja asia - uskon asia. Muutama vuosi sitten joku kalifornialaispoliitikko syytti polkupyöräilijöitä tarpeettomista hiilidioksidipäästöistä, kun hönkivät menemään niin lujaa, ettei meinaa autolla päästä ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopii ihmetellä miksi asiaa pitää ryhtyä selvittämään jos lopputulos on ennalta presidentin mieleiseksi päätetty jo selvitystä tekemään palkattavaa henkilöä valittaessa. Trumpin näkemys puolueettomasta tutkimuksesta kenties.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kyllähän Suomessakin pärjää polittiikassa kiistämällä evoluution.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan hän järkevän oloinen kaveri. Ilmastonmuutosellahan kerätään vain rahaa ja kurkistetaan ihmisten elämää. Sain ilmasto on muuttunut ja aina tulee muuttumaan. Ei sille mitään voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopas mitä ilmakehän hiilidioksidipitoisuudelle on tapahtunut viimeisen sadan vuoden aikana ja vertaa edellisiin kahteen miljoonaan vuoteen.

Sattumaako vain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumppi on oikeassa. Ilmastonmuutos on suuri huijaus. Jos vähänkään tutkii periaatteella follow the money, eli mihin lopulta päätyvät tästä "ilmastonmuutoksesta" aiheutuvat valtavat rahavirrat, voi nähdä että tämä on globalisti eliittien juoni saada taas lisää rahaa. Netistä löytyy tutkimuksia, jotka ovat allekirjoittaneet sadat ja taas sadat oikeat ilmastoasiantuntijat. Näissä todetaan, että aivan humpuukia koko juttu. Näitä toki ei valtamediassa julkaista, ei sitten kirveelläkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump saattaa olla koko ihmiskunnan paras johtaja kautta aikojen. Globalistit yrittävät valheillaan tuhota ihmiskunnan kertomalla tarinoita hiilidioksidista ja siitä, että sillä olisi osuus luonnollisessa ilmastonmuutoksessa. Globalistit muun muassa haluavat kieltää lihansyönnin koska karjaeläimet päästävät hiilidiksidia. Glibalistit eivät kykene vastustamaan kiusausta triljoonista dollaresita mitä globaali hiilidioksidivero heille tuottaisi. Tämä on se hulluus mitä olisi luvassa ilman Trumpia. Ihmiskunta tulee tulevaisuudessa nimeämään Trumpin yksimielisesti ihmisyyden pelastajaksi ja tuolloin kaikki ymmärtävät miksi.

Kun hiilidioksidin määrä ilmakehässä kasvaa, niin kasvit ja metsät alkavat yhteyttämään entistä enemmän happea ja samalla metsät ja kasvit kasvavat entistäkin enemmän. Samasta syystä kasvitarhoilla lisätään ilmaan hiilidioksidia, koska silloin ne kasvit kasvavat todella suuriksi ja tuottavat mahtavia kukintoja ja hedelmiä.

Kaikista nykyisistä energiantuotannon muodoista kivihiili on kirkkaasti paras. Kivihiiltä on maailmassa niin paljon, että se ei lopu koskaan. Kivihiili palaa modernissa voimalaitoksessa puhtaasti ja luonto käyttää hiilidioksidin iloisesti happea ja kasvua tuottaen.

Ilmastonmuutos puolestaan etenee täydellä varmuudella kuten se on aina edennyt. Grönlannin ei ole tarkoitus olla aina sula, vaan se on oikeasti maailman suurin vihreä tasanko joka sulaessaan tarjoaa elinalustan käsittämättömälle määrälle uusia kasveja ja eläimiä. Ilmastonmuutos on maailman positiivisin asia eikä hiilidioksidi liity siihen mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä kirjoitus. Vaan jäikö vielä joku asia jossa voisi olla väärää mieltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

---"En näe sitä", Trump totesi silloin.---

Todellakin, Hän ei varmaankaan ehdi sitä nähdä, 72-vuotias kun jo on. Mutta hänen lapsensa ja lastensa lapset varmasti ehtivät. Ja kärsivät. Mutta, mitäpäs Hän siitä välittää; yhtään pätkääkään kenestäkään muusta kuin Hänestä itsestään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä näkevät, ehkä kärsivät, ehkä mallinnukset pitävät paikkansa, ehkä niitä on pahasti liioiteltu. Mutta varmasti sinä kärsit, minä kärsin, me kärsimme, kun ajamme Suomen alas kurittamalla itseämme koko maailman puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitäs tässä on nyt itseämme kuritettu? Pois fossiilisista polttoaineista on hyvä asia suomelle vaikka ilmastoa ei olisi edes kuvioissa mukana. Tuon lisäksi täältä pitäisi löytyä kovastikkin osaamista ratkoa kaikki energiaongelmat, mitä mieleen juolahtaa, kunhan ei aleta innovaatioita estelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tottahan tuo puhuu, sitä ei vaan haluta kuunnella ettei mene hyvä bisnes sivu suun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
9:32
Kysely paljasti teattereiden työskentelykulttuurissa hälyttäviä piirteitä – Oulun teatterissa mittarit näyttävät nyt vihreää Tilaajille
9:27
Metsähallitus: Munarosvoja saattaa liikkua myös Suomessa – keräilijät ovat kansainvälisesti verkostoituneita
28
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
22
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
12
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image