Ulkomaat

Saksan katoliset papit hy­väk­si­käyt­tä­neet tuhansia lapsia, määrät voivat olla suurempiakin

Ulkomaat 12.9.2018 17:22 | Päivitetty 12.9.2018 18:07
STT

Yli 3 600 lasta on joutunut katolisten pappien hyväksikäyttämiksi Saksassa toisen maailmansodan jälkeen, kertoo Saksan piispainkokouksen määräämä tutkimus.

Kardinaali Reinhard Marxin määräämä tutkimus oli tarkoitus julkaista vasta parin viikon päästä, mutta useat saksalaismediat ovat jo kertoneet sen tuloksia.

Tutkimuksen mukaan vuosina 1946-2014 lapsia hyväksikäyttäneitä pappeja oli kaikkiaan 1 670 ja uhreja 3 677. Valtaosa uhreista oli poikia ja yli puolet uhreista alle 14-vuotiaita hyväksikäyttöhetkellä.

Tutkimuksessa käytiin läpi 38 000 dokumenttia 27 hiippakunnassa.

Tutkimuksessa kuitenkin huomautetaan, että todistusaineistoa hyväksikäytöstä on väärennetty ja tuhottu, joten määrät voivat olla suurempiakin.

- Olemme tyrmistyneitä ja häpeissämme tuloksesta, kommentoi piispa Stephan Ackermann piispainkokouksen puolesta.

Pappeja siirreltiin, ei rankaistu

Saksan tutkimus on jälleen uusi isku katolisen kirkon maineelle, joka on kärsinyt pahasti useista aiemmista vastaavista tapauksista eri puolilla maailmaa.

Myös kirkon toimintaan ollut Saksassa samanlaista kuin muuallakin: hyväksikäytöstä kiinni jääneet papit on siirretty uusiin tehtäviin toiselle paikkakunnalle, eikä heidän rikoksistaan ole kerrottu uudelle yhteisölle.

Vain noin kolmasosa hyväksikäyttäjäpapeista joutui kirkon sisäisten kurinpitotoimien kohteiksi, ja valtaosa heistäkin pääsi pälkähästä minimirangaistuksilla. Siviilituomioistuimiin rikokset päätyivät vain niissä tapauksissa, kun uhrit tai heidän perheensä haastoivat papin oikeuteen.

MAINOS

Kommentoi

Palaan toistuvasti kanadalaisen pastori pastori Kevin Annettin aloittamiin tutkimuksiin katolisen kirkon tekemistä rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kotimainen media ei vain jostakin syystä halua raportoida Annettin tutkimustuloksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostetaan kissa pöydälle. Herättäisin kysymyksen selibaatin järkevyydestä. Ihminen on seksuaalinen olento. Jos normaali seksuaalisuus tukahdutetaan esim. elinikäisellä vaatimuksella selibaatista, niin onhan se vissi ja varma, että se purkautuu sitten jollakin toisella tavalla. Valitettavasti usein hyvin epäterveellä tavalla. Samanlaisia tapauksia liittyy moneen kulttuuriin, uskontoon, kulttiin tai ideologiaan, jossa aikusen seksuaalisuutta rajoitetaan. Jälki on rumaa. Vielä rumempaa se on kun nämä seksuaalitukahdetut ovat rooleissa, joissa viettävät paljon aikaa lasten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös näille kaikille papeille tulisi heti antaa kenkää tehtävästään välittömästi heti huomen aamuna?

Nämä "namusedät" ovat sentään tehneetkin jotain pahuuksia eikä vain lausuneet yhden tuhman sanan, kuten Moilanen Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma onkin siinä, että namusetiä on niin paljon ja kaikissa kerroksissa. Rakenteelliseen ongelmaan on hankala puuttua sisältä päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä katolisten papien joukkoon on joka paikassa hakeutunut näitä sairaita yksilöitä - yllättävän paljon.
Täysin anteeksiantamatonta on se että ko kirkko on koko maailmassa suojellut ja auttanut ko rikollisia pakenemaan lain edellyttämiä toimenpiteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin katolinen kirkko kielletää? Käsittämätöntä että kyseinen toiminta saa jatkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei katolista kirkkoa tarvitse kieltää vaan näiden homopappien osallistuminen kirkon toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuonna uutisoitiin (joku suomalainenkin sanomalehti ihan pikku-uutisella) Vatikaanissa tapahtuneesta poliisin rynnäköstä kerrostaloasuntoon. Siellä oli paavista seuraavat viertämässä homppelijuhlia, josta kuului sellainen älämölö, etä naapurit soittivat poliisit. Uutisen mukaan nuorimmat olivat jo 18, joten eipä siitä sen enempää tullut.paikalla kun ei ollut lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

144
Liikenneministeri Berner Suomen Kuvalehdelle: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”
79
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
67
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
62
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
31
Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.
30
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
25
Lintilä ryhtyy selvittämään itäisen ja pohjoisen Suomen junaliikennettä – saako Kainuu yöjunan takaisin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uusi gallup.

Onhan se todettu monen monta kertaa että puheenjohtaja on puolueen menestyksestä vastuussa ja se vastuu pitää myös kanta... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image