Ulkomaat

Ivanka Trump lopettaa nimeään kantavan muotibrändin, hän haluaa keskittyä työhönsä Valkoisessa talossa

Ivanka Trump kertoo nyt keskittyvänsä neuvonantajan työhönsä Valkoisessa talossa. KUVA: MICHAEL REYNOLDS
Ulkomaat 24.7.2018 21:40
Lea Peuhkuri

Yhdysvaltain presidentin tytär Ivanka Trump lakkauttaa nimeään kantavan muotibrändin.

Trump, 36, lähti yhtiöstä jo viime vuonna sen jälkeen, kun hänestä tuli neuvonantaja isänsä Donald Trumpin isännöimään Valkoiseen taloon. Hän on toiminut neuvonantajana lähes puolitoista vuotta.

Ivanka Trump perusti ensimmäisen muotiyhtiönsä vuonna 2007. Hän aloitti myymällä koruja. Sittemmin Trumpin nimella on myyty muun muassa vaatteita, kenkiä ja käsilaukkuja.

Trumpin tuotteisiin on kohdistunut ostoboikotteja sen jälkeen, kun hänen isästään tuli presidentti.

Myös muita Trumpin perheenjäseniä on arvosteltu siitä, että he käyttävät hyväkseen isänsä asemaa ajaakseen omia etujaan.

Lisäksi presidentti Donald Trump on vieraillut useasti Trumpin nimeä kantavissa kiinteistöissä sinä aikana, kun hän on ollut presidentti. Trumpia on arvosteltu, että hän käyttää presidentin tehtävää yksityisten liikeasioidensa edistämiseen.

BBC:n mukaan Ivanka Trumpin kerrotaan turhautuneen vaikeuksista, joita seurasi siitä, että hän yritti välttää eturistiriitoja Valkoisen talon tehtävänsä ja muotiyhtiönsä välillä.

Ivanka Trump sanoi tiistaina, että hän ei tiedä "milloin vai palaako koskaan liike-elämään".

– Mutta tiedän, että keskityn (...) työhön, jota teen täällä Washingtonissa, joten tämän päätöksen tekeminen nyt on vain oikeudenmukaista henkilöstölle ja liikekumppaneille, Ivanka Trump sanoi tiedotteessaan New York Timesin mukaan.

Ivanka Trumpin tiedottaja sanoi, että yhtiön lopettaminen alkaa saman tien. Työntekijät irtisanotaan seuraavien viikkojen aikana.

Viime vuonna kaksi isoa amerikkalaista tavarataloketjua, Neiman Marcus ja Nordstrom, lakkasivat myymästä Ivanka Trumpin tuotteita. Niiden mukaan tuotteet myivät huonosti. Asiasta kertoi brittilehti Guardian.

MAINOS

Kommentoi

Yhdysvaltojen presidentin sukunimi tulee olemaan Trump ainakin seuraavat kolme vuosikymmentä. Te ette ihan vielä ymmärrä miksi näin todellakin tulee käymään, mutta vuoden tai parin päästä alatte asian näkemään. Kun maailmaan laskeutuu rauha ja koko planeetan talous jatkaa voimakasta nousua Trumpin tahdissa, niin kun vuoden 2026 presidentinvaalit tulevat, niin kansa kautta maapallon vaatii Ivanka Trumpin presidentiksi ja hänestä myös tulee Yhdysvaltojen ensimmäinen naispresidentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image