Talous

Tilaajille

Veikko Lesonen vie taas me­nes­tys­yh­tiö­tä pörssiin, sijoittanut Proventiaan jopa kymmeniä miljoonia euroja – "Hiomaton timantti vielä"

Veikko Lesonen aikoo viedä Proventian pörssiin. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 12.12.2018 19:47
Pasi Klemettilä

Suursijoittaja Veikko Lesosen mukaan Head Investin omistama Proventia Group aiotaan luotsata pörssiin. Proventia on kasvanut hurjaa vauhtia parina viime vuotena. 

Proventia Group Oyj:n oven edustalla Oulunsalossa on parkissa musta Mercedes-Maybach -loistoauto. Yhtiön pääomistaja, teollisuusneuvos, monimiljonääri Veikko Lesonen on paikalla.

Lesonen aikoo viedä Proventian pörssiin. Lesonen omistaa perheensä sijoitusyhtiön Head Investin kautta pääosan Proventiasta, joka kehittää ja valmistaa pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmiä dieselmoottoreihin, työkoneisiin ja raskaisiin ajoneuvoihin.

Lisäksi yhtiö valmistaa testauslaboratorioita ja -keskuksia moottoreiden, voimalinjojen, hybridijärjestelmien ja akustojen testaukseen.

– Olemme pörssiin menossa. Aikataulua ei ole vielä sovittu. Uskon, että pörssiin mennään ihan hyvällä osakkeen arvostuksella, Lesonen sanoo. 

Tilaajille

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla
8:15
Omakotitalon seinärakenteet syttyivät palamaan Raahen Lampinsaaressa
8:11
Yön uutiskooste: Merihätään joutunut risteilijä suuntaamassa maihin Norjassa, raskausdiabeteksen määrä on kaksinkertaistunut
8:00
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
8:00
Tältä näyttää poliisin takavarikkovarastossa – Hyllyt pursuilevat rikospaikoilta takavarikoituja verisiä kenkiä, huumeruiskuja, aseita ja käteistä rahaa Tilaajille
8:00
Eduskuntavaalit käydään yhä enemmän sosiaalisen median kautta – Tutkija: "Vuonna 2011 oli Facebook-vaalit, sitten Twitter-vaalit ja tänä keväänä Instagram-vaalit" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image