Talous

Valiolle isot sakot mai­to­mark­ki­noi­den saa­lis­tus­hin­noit­te­lus­ta

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 20.12.2012 13:44 | Päivitetty 20.12.2012 13:59
STT,

Kilpailuvirasto esittää Valiolle 70 miljoonan euron sakkoa määräävän aseman väärinkäytöstä maitomarkkinoilla.

Viraston mielestä Valio on pyrkinyt sulkemaan kilpailua pois perusmaitojen markkinoilta Suomessa pudottamalla tukkuhinnat huomattavasti alle kustannusten.

Alihinnoittelulla haluttiin saavuttaa lähes monopoliasema markkinoilla, minkä jälkeen piti nostaa hinnat takaisin tasolle, jolla ne olivat ennen Arla Ingmanin tuloa markkinoille.

Virasto katsoo Valion syyllistyneen erittäin vakavaan menettelyyn, jonka tavoitteena on ollut vahingoittaa kuluttajien asemaa. Strategiana on ollut estää Arla Ingmania kilpailemasta maitomarkkinoilla. Menettelystä on ollut merkittävää haittaa myös pienmeijereiden toimintaedellytyksille.

Kilpailuvirasto määräsi Valion lopettamaan lähes kolme vuotta jatkuneen kilpailulain vastaisen menettelyn.

Kilpailun poissulkemiseen pyrkivää alihinnoittelua kutsutaan saalistushinnoitteluksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

valio on fennovoiman osakas, eli olen boikotoinut valion tuotteita jo vuosia. Enkä osta niin kauan kuin firma haluaa suomeen ydivoimaa ja sätelevää jätettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten omistama (tuottajat) halutaan ajaa pois monikansallisen yhtymän tieltä, että saavat nostaa hintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on kaupoissa ollut Arla-Ingman ja muut halvempia, kuin Valion maito. Onkohan kilpailuvirasto nyt kumartamassa ylikansalliselle jätille ja PYLLISTÄMÄSSÄ suomalaiselle viljelijälle. Ymmärtääkseni Valio on maksanut tuottajille paremmin, kuin Arla (ingman).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkuraha Valiolle. Ja onneksi Lidlissä saa maitoa. JA paljon halvemmalla kuin muualta. Myös uht-maitoa. Enpä usko, että tuottajat hyötyivät tämän roistofirman tekosista mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi että suomalaiset on turhamaisia valittajia. hemmetti sama keneltä se maito tulee kunhan se on elukasta joka sanoo että muuuu. ihme naukumista. ittiähän ei paljon kiinosta että onko se maitopurkin hinta 80 vai 81 senttiä litralta, tätä säästöä ei tässä tule ikinä huomaamaan. "ja nythän loppu valio tuotteiden kantaminen tähän taloon." lausahdukset saa lähinnä nauramaan. entäpäs sitten kun pienille kullannupuile joutuu keittämään kermassa keitettyä kermaa kun tulevat intistä kotiin ja nitisevät että ei saa pitää korvaläppiä alhaalla niin jo on valion tuotteilla kysyntää kun pitää ostaa kalleinta ja "parasta".
Tää on just niin tätä suomalaisuutta. joku uutisoi että burana on huijjausta ja puoli suomea huutaa että no ei ole ihme että ei auttanut päänsärkyyn vaikka olisi aina muuten auttanut...hohhoi. median vedätyksen voima on mahtava, kunhan siitä tehdään vain lukemisen arvoinen aihe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoiman osakasfirma muuten tämä markkinahäirikkö. Joutaa maksaa sakot ja laskemaan sitten tuottajhintaa. Näillä tuottajilla kun ei omatunto kolkuta, vaikka lähettäisivät oman firman ydinlaskeumamaitoa lasten juotavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me tuottajat maksamme viime kädessä Valion Ja Arlan keskinäiset kilpailut, Arlan maidon polkuhinta maidontuonnit Ruotsista, hintakikkailut jne. Valion on myynyt tuottajien maitoja pilkkahintaan kuluttajille ja vielä sakot saatuaan joutuu laskemaan tuottajahintaa useita senttejä joka tarkoittaa sitä että Arlakaaan ei sitten maksa Suomessa tuottajilleen yhtään parempaa hintaa kuin Valio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuluttajat maksavat kaupassa valiolaisesta enemmän kuin arlan tuotteista... ei valio mitään kuluttajille myy vaan keskusliikkeiden duopolille, joka on koko homman saanut junailtua ja saanut vetää entistä enemmmän välistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio on perinteisesti käyttäytynyt tällä tavalla. Se on hintoja paikallisesti polkemalla haalinut osuuskuntia murto-osalla käyvistä hinnoista. Tällä tavalla se on pöngittänyt huonoa ja kallista hallintoa. Ei ole muuta keinoa sanktioiden tilalle, ellei omistajataho osaa ottaa sille kuuluvaa roolia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alihinnoittelua Valion maidolla? Valion maitohan on aina se maitohyllyn kallein maito. Olipa siellä sitten Ingmannia, Maitokolmiota tai sitä ruotsalaista Arlaa, niin se Valion maito maksaa aina eniten. En ole koskaan nähnyt halpaa Valion maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukisitte suomalaisten maidontuottajien omistamaa Valiota, sen sijaan että jaatte rahat suomalais-tanskalais-ruotsalaiselle Arla-Ingmanille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos niiden suomalaisten maidotuottajien omistama Valio harrastaa noin likaista suhmurointia, pitäkööt tunkkinsa ja työntäkööt maitonsa sinne minne aurinko ei paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Valio olisi saanut ajettua kilpailijansa pois markkinoilta, olisi maidon hinta noussut välittömästi pilviin. Sekö olisi ollut hieno asia??

Valitsen AINA muiden valmistajien maidon, enkä koskaan Valiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan sitä tuotetta mikä parhaiten antaa vastinetta rahalle. Mitään tukiaisia en ala makselemaan. En ymmärrä miten valio myynyt muka liian halvalla. Niiden tuotteethan on ihan päättömän hintaisia. Ei niitä työtön pysty ostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittyyköhän tähän Valion keplotteluun sen yhden entisen pääministerin ilmoitus, että hän laittaa erään kaupan boikottiin kun siellä oli tarjolla vain Arlan maitoa? Haisee hapantuneelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image