Talous

Valiolle isot sakot mai­to­mark­ki­noi­den saa­lis­tus­hin­noit­te­lus­ta

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 20.12.2012 13:44 | Päivitetty 20.12.2012 13:59
STT,

Kilpailuvirasto esittää Valiolle 70 miljoonan euron sakkoa määräävän aseman väärinkäytöstä maitomarkkinoilla.

Viraston mielestä Valio on pyrkinyt sulkemaan kilpailua pois perusmaitojen markkinoilta Suomessa pudottamalla tukkuhinnat huomattavasti alle kustannusten.

Alihinnoittelulla haluttiin saavuttaa lähes monopoliasema markkinoilla, minkä jälkeen piti nostaa hinnat takaisin tasolle, jolla ne olivat ennen Arla Ingmanin tuloa markkinoille.

Virasto katsoo Valion syyllistyneen erittäin vakavaan menettelyyn, jonka tavoitteena on ollut vahingoittaa kuluttajien asemaa. Strategiana on ollut estää Arla Ingmania kilpailemasta maitomarkkinoilla. Menettelystä on ollut merkittävää haittaa myös pienmeijereiden toimintaedellytyksille.

Kilpailuvirasto määräsi Valion lopettamaan lähes kolme vuotta jatkuneen kilpailulain vastaisen menettelyn.

Kilpailun poissulkemiseen pyrkivää alihinnoittelua kutsutaan saalistushinnoitteluksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

valio on fennovoiman osakas, eli olen boikotoinut valion tuotteita jo vuosia. Enkä osta niin kauan kuin firma haluaa suomeen ydivoimaa ja sätelevää jätettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten omistama (tuottajat) halutaan ajaa pois monikansallisen yhtymän tieltä, että saavat nostaa hintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on kaupoissa ollut Arla-Ingman ja muut halvempia, kuin Valion maito. Onkohan kilpailuvirasto nyt kumartamassa ylikansalliselle jätille ja PYLLISTÄMÄSSÄ suomalaiselle viljelijälle. Ymmärtääkseni Valio on maksanut tuottajille paremmin, kuin Arla (ingman).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkuraha Valiolle. Ja onneksi Lidlissä saa maitoa. JA paljon halvemmalla kuin muualta. Myös uht-maitoa. Enpä usko, että tuottajat hyötyivät tämän roistofirman tekosista mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi että suomalaiset on turhamaisia valittajia. hemmetti sama keneltä se maito tulee kunhan se on elukasta joka sanoo että muuuu. ihme naukumista. ittiähän ei paljon kiinosta että onko se maitopurkin hinta 80 vai 81 senttiä litralta, tätä säästöä ei tässä tule ikinä huomaamaan. "ja nythän loppu valio tuotteiden kantaminen tähän taloon." lausahdukset saa lähinnä nauramaan. entäpäs sitten kun pienille kullannupuile joutuu keittämään kermassa keitettyä kermaa kun tulevat intistä kotiin ja nitisevät että ei saa pitää korvaläppiä alhaalla niin jo on valion tuotteilla kysyntää kun pitää ostaa kalleinta ja "parasta".
Tää on just niin tätä suomalaisuutta. joku uutisoi että burana on huijjausta ja puoli suomea huutaa että no ei ole ihme että ei auttanut päänsärkyyn vaikka olisi aina muuten auttanut...hohhoi. median vedätyksen voima on mahtava, kunhan siitä tehdään vain lukemisen arvoinen aihe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoiman osakasfirma muuten tämä markkinahäirikkö. Joutaa maksaa sakot ja laskemaan sitten tuottajhintaa. Näillä tuottajilla kun ei omatunto kolkuta, vaikka lähettäisivät oman firman ydinlaskeumamaitoa lasten juotavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me tuottajat maksamme viime kädessä Valion Ja Arlan keskinäiset kilpailut, Arlan maidon polkuhinta maidontuonnit Ruotsista, hintakikkailut jne. Valion on myynyt tuottajien maitoja pilkkahintaan kuluttajille ja vielä sakot saatuaan joutuu laskemaan tuottajahintaa useita senttejä joka tarkoittaa sitä että Arlakaaan ei sitten maksa Suomessa tuottajilleen yhtään parempaa hintaa kuin Valio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuluttajat maksavat kaupassa valiolaisesta enemmän kuin arlan tuotteista... ei valio mitään kuluttajille myy vaan keskusliikkeiden duopolille, joka on koko homman saanut junailtua ja saanut vetää entistä enemmmän välistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio on perinteisesti käyttäytynyt tällä tavalla. Se on hintoja paikallisesti polkemalla haalinut osuuskuntia murto-osalla käyvistä hinnoista. Tällä tavalla se on pöngittänyt huonoa ja kallista hallintoa. Ei ole muuta keinoa sanktioiden tilalle, ellei omistajataho osaa ottaa sille kuuluvaa roolia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alihinnoittelua Valion maidolla? Valion maitohan on aina se maitohyllyn kallein maito. Olipa siellä sitten Ingmannia, Maitokolmiota tai sitä ruotsalaista Arlaa, niin se Valion maito maksaa aina eniten. En ole koskaan nähnyt halpaa Valion maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukisitte suomalaisten maidontuottajien omistamaa Valiota, sen sijaan että jaatte rahat suomalais-tanskalais-ruotsalaiselle Arla-Ingmanille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos niiden suomalaisten maidotuottajien omistama Valio harrastaa noin likaista suhmurointia, pitäkööt tunkkinsa ja työntäkööt maitonsa sinne minne aurinko ei paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Valio olisi saanut ajettua kilpailijansa pois markkinoilta, olisi maidon hinta noussut välittömästi pilviin. Sekö olisi ollut hieno asia??

Valitsen AINA muiden valmistajien maidon, enkä koskaan Valiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan sitä tuotetta mikä parhaiten antaa vastinetta rahalle. Mitään tukiaisia en ala makselemaan. En ymmärrä miten valio myynyt muka liian halvalla. Niiden tuotteethan on ihan päättömän hintaisia. Ei niitä työtön pysty ostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittyyköhän tähän Valion keplotteluun sen yhden entisen pääministerin ilmoitus, että hän laittaa erään kaupan boikottiin kun siellä oli tarjolla vain Arlan maitoa? Haisee hapantuneelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

8:18
Portugalin valtavia metsäpaloja epäillään tahallaan sytytetyiksi – Viranomaiset alkoivat ihmetellä, kun useat palot syttyivät lähes samanaikaisesti
8:16
Jo 40 prosenttia rattijuopumuksista huumetapauksia – Liikenneturva kampanjoi nuorten rattijuopumuksia vastaan
8:00
Työelämässä loistanut Mirka Olin ehti jo ajatella auton alle hyppäämistä – pohjakosketuksen jälkeen alkoi sinnikkyyttä vaatinut taival hoitoon ja kohti paranemista Tilaajille
8:00
British Airwaysin lentojen peruutukset Kairoon herättivät terroripelon Egyptissä
7:42
Torilla tapaavat ravimiehet kunnioittavat keskustelukumppaniaan: "Jokainen saakoon olla omassa uskossaan autuaallisia"
7:15
Utøylta selviytyneistä neljä elää uudelleen kohtalokkaat tapahtumat – saarella kuoli 69 nuorta
7:11
Moldovan uusi hallitus haluaa kitkeä korruptiota – vastapuoluetta edustava oligarkki pakeni heti maasta
24
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
14
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
10
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään
6
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
5
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
5
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
3
Torilla tapaavat ravimiehet kunnioittavat keskustelukumppaniaan: "Jokainen saakoon olla omassa uskossaan autuaallisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image