Talous

Tulli: Öl­jy­ja­los­teet, henkilöautot ja sellu piristivät vientiä

Talous 9.8.2018 9:09 | Päivitetty 9.8.2018 15:54
STT

Suomen tavaraviennin arvo oli kesäkuussa neljä prosenttia suurempi viime vuoden kesäkuuhun verrattuna, kertoo Tullin ulkomaankaupan ennakkotilasto.

Vienti oli arvoltaan lähes 5,4 miljardia euroa. Tuonti nousi kesäkuussa kaksi prosenttia ja oli arvoltaan hieman yli 5,3 miljardia euroa.

Öljyjalosteiden viennin arvo kääntyi kesäkuussa jyrkkään kasvuun kevään laskun jälkeen.

Henkilöautojen ja paperimassan viennin arvo kasvoi myös merkittävästi kesäkuussa alkuvuoden tapaan. Myös metallien, erityisesti nikkelin, viennin arvo kasvoi selvästi.

Tammi-kesäkuun vienti kasvoi seitsemän prosenttia viime vuoteen verrattuna, mutta kauppatase eli viennin ja tuonnin arvon erotus oli alkuvuonna alijäämäinen. Kauppataseen alijäämää kertyi 735 miljoonaa euroa. Alijäämä kuitenkin pieneni viime vuoden 1,1 miljardista.

MAINOS

Kommentoi

Suomaalaisilla ei ole varaa ostaa autoja, niitten polttoaineita eikä paperituotteita joten sellukin pitää myydä raaka-aineena ulkomaille. Kiitos tästä positiivisesta kauppataseesta, Juhad Sipuli! Kaurapuuro onkin hyvää, halpaa ja terveellistä sekä raaka-aineeltaan kotimaista vaikka jyvät litistetään Saksassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22
Oikeusministeri Häkkänen haluaa tiukentaa rikosten rangaistuksia entisestään – "Pahoinpitelykulttuuri elää meillä sitkeässä"
21
Rinne vei yrittäjille omat eväät: Uusi oikeusapuyksikkö joka maakuntaan ja verohuojennukset kolmelle ensimmäiselle työntekijälle
20
Entinen EK:n työmarkkinajyrä Laatunen: "Olen tänä päivänä suositumpi työntekijöiden Hakaniemessä kuin työnantajien Etelärannassa"
18
Rakennusyhtiö Lehto Group antoi tulosvaroituksen – liikevoitto jäämässä ennakoitua pienemmäksi
11
Katso videolta, miten varmistat että pyöräsi renkaat pysyvät kiinni - Hengenvaarallinen renkaiden löysyttely näyttää jatkuvan Oulussa
9
Nuori Rasmus Kupari johdatti Kärpät yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon ja uuteen seuraennätykseen – päätöserässä kaksi ulosajoa
8
Puheenvuoro: Verotus vie liikennettä väärään suuntaan – autoveron tasoa tulisi pudottaa kautta linjan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image