Talous

Suomen junissa juodaan 1,6 miljoonaa kuppia kahvia vuodessa – VR investoi 24 miljoonaa euroa uusiin ra­vin­to­la­vau­nui­hin, jotka tehdään Kajaanissa

Uudistetun ravintolakonseptin mukaiset vaunut valmistetaan Kajaanissa Škoda Transtech Oy:n tehtaalla. Arkistokuva.
Talous 24.4.2019 15:08
Heikki Uusitalo

Tietyt hittituotteet ovat junien ravintolavaunuissa suosikkeja vuodesta toiseen. Kyse on varsin perinteisistä tuotteista: kahvista, lihapullista ja lohikeitosta.

VR:n ravintolavaunuissa myydään nimittäin peräti 1,6 miljoonaa kupillista kahvia vuodessa. Lihapulla-annoksia menee 80 000 kappaletta.

VR panostaa ravintolapalveluihinsa investoimalla 24 miljoonaa euroa uusiin ravintolavaunuihin. Seitsemän uutta vaunua tulevat liikenteeseen vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Uudistetun ravintolakonseptin mukaiset vaunut valmistetaan Kajaanissa Škoda Transtech Oy:n tehtaalla.

Nyt tilatut vaunut tulevat liikenteeseen 2021–2022 aikana erityisesti niihin vuoroihin, joissa ravintolavaunua ei vielä ole – esimerkiksi Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Tampereen välille.

Uusien vaunujen myötä ravintolavaunuja on VR:llä yhteensä 68 kappaletta. Osassa kaukoliikenteen junista ei ole ravintolavaunua, vaan niissä palvelee kiertävä myyntikärry.

VR uusi ravintolavaunujensa konseptin vuodesta 2018 alkaen. Uudistettuja ravintolavaunuja on nyt liikenteessä 42 kappaletta, ja loput uudistuvat ensi vuoteen mennessä.

VR Group kertoo tiedotteessaan, että ravintolapalvelut ovat kovassa kasvussa. Parin viime vuoden aikana niiden kasvu on ollut 20 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Ei se kaffen takia vaunujen lisäys ole...höpsistä sanon minä. Kyllä sitä muutakin ryystetään ja murkinoidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnelmaa on ravintolavaunussa kun on vain tilaa nauttia hyvistä annoksista. Tahtoo olla Helsinki Seinäjoki välillä vaikeaa mahtua nauttimaan
myynti antimista. Kyllä juna on ekologinen tapa matkustaa. Aikataulut välillä heittää, ongelma ei välttämättä ole VR:n. Ratojen kunnossapidosta kun vastaa Suomen valtion liikelaitos, kilpailutetuilla aliurakoitsijoilla. Muuten nykyiset vaunut ovat todella hyviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliita kahvinkeittimiä kiskoilla. Termospullo tulee halvemmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä juon kahvini kylmänä. Kotona aamulla keitetystä pannullisesta, matkalla tyhjään muoviseen viinapulloon kaatamastani. Usein ajon aikana kun liikennetilanne sen turvallisesti sallii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

K.o. tehdas on Otanmäessä, Kajaaniin matkaa 37km..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..tiedetään, itse asuin aikonaan Vuolijoen kunnan Otanmäessä, mutta omasta mielestäni asuin Otanmäessä..on muuten iso kaupunki tuo Kajjaani nykyään..ja junanvaunutehdas ON Otanmäessä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

V.1970 Otanmäen asukasluku oli 1392 ja kaikki suurinpiirtein yhden kadun varrella ( Vuolijoen kirkonkylän asukasluku vastaavasti 297 ) ,Mainari oli ravintolan nimi ja itse asuin n,20 m päästä siitä Lyhty nimisessä 7-kerroksisessa talossa ,kun olin sähkömiehenä vuosina 74-76 kaivoksen sähkö-osastolla ja kuuluihin siihen myös kaikenlaiset sähköhuolto työt Rautaruukin omistamissa työsuhde asunnoissa ja kerrostaloissa.
Tuo nykyinen junanvaunu tehdas lienee entisen vanadiini- tehtaan kohdilla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi te skodan vaunuja otitte? eikö noissa vag konsernin tuotteissa ole ollut mm jakopää ongelmia?
Samat jako ongelmat tulee myös noihin vaunuihi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ravintolavaunuja VR:lle lisää!
Usein on ollut junan ravintolavaunu niin täynnä, että ei ole mahtunut kahvia ostamaan ei juomaan. Siksi matkustan nyt aina linja-autolla, kahvin voi käydä ostamassa nopean ja ystävällisen palvelun Matkahuollon kahvilasta. Kiitos Matkahuollon väelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalla autolla matkustan. Kahvin saan joko ajon aikana muovipullosta, keitän levähdysalueella jos sen siisteys on edes kohtuullinen tai poikkeustapauksessa käyn huoltoasemalla. Perilläkään en ole rampa koska kulkuväline on mukana. Hellsinskiin en tosin matkusta kuin pakosta ja silloin saattaa esim. juna olla vaihtoehto. Siinäkään en käy ravintolavaunussa ensiksikään hinnan, toiseksi vartioimatta jäämien matkatavaroitten takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR on puolueellinen matkapalvelujen tuottaja. Poliittiset kannustimet!
Yhtiön omistuspohjan lasjentamista pitää miettiä. Hyvät matkapalvelut kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaukoliikenteessä viime vuonna 13,6 miljoonaa matkaa, lähijunissa 73,9 miljoonaa matkaa. Aika moni siis :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juna on nopeampi, mukavampi ja kätevämpi kulkuneuvo kuin esimerkiksi linja-auto. Toki liput voisivat olla halvempia ja täsmällisyydessäkin on parantamisen varaa, mutta valitsen silti mieluiten junan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hienoa että tehdään Suomessa.Ei ole kuin Posti joka siirtää töitä Suomesta viroon
Joka on kansantaloudellisesti miinus merkkinen temppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virolaiset ovat sisar- ja veljeskansa. Hyvä, että sorron ikeestä irrottautunut kansa saa Suomelta vetoapua.
Viro on hieno NATO-maa ja virolaisilla on terve kansallistunto, Suomi ja suomalaiset voivat ottaa mallia Virosta ja virolaisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai virolaisista mallia pitäisi ottaa! Kattia kanssa, ehkä viimeisimpiä maita mistä pitää ottaa mallia mihinkään, ainakaan mitä tulee toisten ihmisten kanssa toimimiseen ja kanssakäymiseen. - Eivät nimittäin virolaiset tunnu arvostavan muita kuin itseään ja se näkyy vihdoin mm. Viroon suuntautuvien matkojen määrän romahtamisena. Nyt on varmaan hyvä kun matkustajatkin on suututettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmistuu siis Kajaanissa
vaunu, suuri tää
Täällä, on taas kahvikissa
kahville, taas jää
Sormet kiinni kupposissa
jo kahvi piristää
Hymyä, nyt matkustajissa
en asemalle jää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

85
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image