Talous

Suomen euroero taas esillä kan­sain­vä­li­ses­sä mediassa

KUVA: EPA
Talous 6.7.2012 16:00
STT

Suomen mahdollinen eroaminen eurosta on noussut jälleen esille kansainvälisessä lehdistössä.

Muun muassa brittilehti Telegraph ja Belgiassa toimiva televisioyhtiö RTL siteerasivat tänään Kauppalehdessä ilmestynyttä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) haastattelua, jossa Urpilainen sanoo, ettei Suomi ole valmis puolustamaan euroa millä hinnalla hyvänsä.

Hänen mukaansa Suomi ei ole valmis sellaiseen integraatioon, jossa vastataan toisten maiden veloista ja riskeistä.

Mediat raportoivat Suomen "varoittavan euroerosta" ja "mieluummin eroavan eurosta kuin maksavan muiden velkoja".

Suomen erolla spekuloitiin myös muutama viikko sitten, kun amerikkalaisen taloussivusto MarketWatchin toimittaja arvioi, että yksi mahdollinen päätös eurokriisille olisi Suomen lähtö eli "Fixit".

Suomen tiukkoina pidetyt kannat ovat viime viikon huippukokouksen jälkeen herättäneet paljon kiinnostusta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Paras kommenti kyllä tuolla "norjaan". Se sisältää niin paljon huumoria Suomen politiikasta ja urheilusta. Kumpilkin ihan ravalla. Tietysti kannattas miettiä oltas viel öljyvaltio. Me veronmaksajat kyllä tyhmiä ku maksetaan huijari maiden töppäykset no onhan kiva maksaa euroilla ku käy lomareissuilla välimerenmaissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Haluatteko suomalaisten taantuvan takaisin impivaaralaisiksi, pois ytimestä?!" Hyvin näyttävät pärjäävän muutkin ei-euromaat kuten ruotsi ja norja impivaaralaisina. Mutta tärkeintähän on että kokoomusdemariuskovat uskoo J et J:n puheet :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla parempi erota eurosta. Saa olla kallistakin, mutta eipähän tarvitse sietää Kreikan ym. maiden moraalitonta menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa järkevä ratkaisu on ero eurosta! Nyt olemme jo velkaisempia kuin koskaan aikaisemmin ja jälkeläisemmikin maksat tätä eurohörhöilyä, joka tehtiin kansalta kysymättä - Ruotsissa oltiin taas viisaampia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heti pois huijareitten kerhosta.saatas kaikki hinnat 60 % halvenmaksi euronmyötä suomi ajautuu seuraavana konkurssiin kuka sitten maksaa ja mitä maksaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euro on mahdollisuuksien valuutta! Markka-aikaan laulajasta saattoi tulla kansanedustaja - mutta euroaikaan kansanedustajasta saattaa tulla laulaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pis vaan koko järjestelmästä, saa katainen ja urpilainen itse istua siellä ytimessä. Vanilaan ja mielisairaalaan ne joutuis, kaikki maanpetoksesta syytteet täyttyy kummankin osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euro ei saisi olla sisäpolitiikkaa ja perussuomalaisten peesaamista. Ei eurossa voi olla puolivaloilla, kuten valtionvarainmisnisteri esittää, vaan on koetettava juosta yhteisessä rintamassa muiden rahaliiton jäsenmaiden kanssa. Suomi asettelee mennen tullen ehtoja, joiden merkitys on marginaalinen. Bryssel ei ole oikea paikka tehdä sisäpolitiikkaa: hyvät demarit, uskokaa tämä! Ei johdonmukaisella hölmöydellä päästä puusta pitemmälle. Toinen vaihtoehto on irtautua eurosta. Tällä menolla se vaikuttaakin yhä todennäköisemmältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin pois tästä siestan viettäjien tukemisesta ja markka takaisin niin kuin olisi jo !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomailla ymmärtävät Suomen asiat paremmin, kun Suomen omat poliitikot maailmalla. Sulaa hulluutta kuulua liittoon, jossa emme hyödy mitään, mutta maksamme järjettömiä summia. Samalla oman infrastruktuuri rapistuu ja palvelut ajetaan alas. Eihän tässä touhussa ole ollut pitkään aikaan mitään järkeä. Nyt Kataisenkin täytyisi ryhdistäytyä ja lyödä kovalla kovaa vastaan ja ilmoittaa Suomen eroavan rahaliitosta, ellei sen vaatimuksiin suostuta. Silläkin uhalla, että kaverit Brysselissä ei olisi enää tämän jälkeen kavereita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin viime viikolla Puolassa. Oli se hienoa havaita, miten maan talous kukoistaa, nostokurkeja siellä täällä. Yhteistä näissä oli, että tämänkin hankkeen rahoittaa EU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Suomi! Kerrankin meillä on vaikutusvaltaa. Pelottelulla ei päästä eteenpäin: sitä harrastavat Lontoon ja suurten euromaiden pankkiirit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut maat toivovat, että Suomi tekisi ensimmäisenä tämän eurosta eroamispäätöksen, jonka kaikki tietävät oikeaksi ratkaisuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Tältä alkaa tuntumaan, kun asiaa tarkemmin ajattelee. Onko ihan pakko yrittää väkisin hidastuttaa euron hajoamista? Selväähän on, että kaikki tietävät, mihin euron nykymeno johtaa vääjäämättä. Ei ole mitään järkeä siinä, että Suomi maksaa toisten maiden velkoja. Eikö 1990-luvun alun lama opettanut mitään, vai onko kokemukset päässeet jo unohtumaan? Jos euroalue joskus selviää nykyisestä kriisistä, se lienee varsin toisenlainen kuin mitä se on tällä hetkellä. Tietenkin yksi utopistinen ratkaisu ongelmaan voisi olla Euroopan liittovaltio, USE (United States of Europe), mutta se ei luultavasti tule ikinä tapahtumaan. Johan nykyinen eurokriisi osoittaa, että euroalueella on aivan liian erilaisia maita, jotta liittovaltio olisi mahdollinen. Ei taida kriisimailla olla muuta vaihtoehtoa kuin alistaa talouden hoito tiukkaan EU:n valvontaan, vaikka kuinka pyristelisivät asiassa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei oo tainnu huomata että suomi ei oo itsenäinen misään suhteesa vaan eu,n kolhoosi vie kuin kuoriämpäriä ..hallelujaaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helpoin tapa erota eurosta olisi tekemällä yllätyshyökkäys Norjaan lapun kautta ja heti perään antautuminen ehdoitta. Päästäisiin eurosta, saataisiin kunkku, öljyä ja kunnon hiihtojoukkue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

25
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
22
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
14
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
13
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image